Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
30. juni 1999

Jeg forstår det ikke
27. JUNI - I den sidste uge fik vi to oplysninger: 41 procent af elektriciteten der fremstilles i Jylland, kommer fra alternative energikilder.
Men erhvervsmanden ankede samtidig over, at el-prisen derved var 10-15 procent højere i Jylland end på Sjælland. Det så han som en kæmpe konkurrenceulempe. Tænk om man kunne få ham til at se det som et markedsføringsargument. Tænk om man kunne få markedsført et slags fremstillings-miljøhensyns-mærke gående på forbrug i produktionen af el, vand og varme fra alternative kilder (vind, sol, genbrugsvand (regnvand, biomasse etc.).
Den anden oplysning var, at nu kommer omkring 50 procent af den mælk, der fremstilles i Danmark fra økologiske landmænd. Det er en del mere end der bruges og sælges via de økologiske mejeriprodukter. Derfor blandes overskuddet af den økologiske mælk op i den konventionelt fremstillede mælk. Og hen over sommenren stiger andelen endnu mere på grund af igangværende omlægninger til økologisk drift. Så der er efterhånden mange forbrugere, der drikker og spiser mejeriprodukter, der delvist består af økologisk fremstillet mælk. Så nu er det åbenbart et problem. Det må da være på tide, at økologisk mælk er det normale og det konventionelle det dyre, og det man skal lede efter på hylderne. Og forresten så jeg igår en tv-reklame fra MD Foods for økologisk mælk. Så det kan ikke være alle landmænd der omlægger driften til økologisk drift alene på grund af højere priser på mælken, som det ellers blev udlagt som i radiointerwievet. Det går fremad, men de nyereaktioner er trælse at høre på.

Jannik Augsburg
Gejlbjergvej 27, Uhre
7330 Brande

Barnet er taberen
25. JUNI - En enlig eller fraskilt mor har tre måder, hvorpå hun hos statsamtet kan 'slette' barnets biologiske far.
Moderen kan fortælle, at barnets far er gift med en anden kvinde. Det vil naturligvis være ubehageligt for en sådan mand at få et brev fra statsamtet om sin aktivitet, som han ikke ønsker at der trædes rundt i. Det tager statsamtet hensyn til.
Men ærligt talt, hvor er vi henne, når hensynet til en mands udenomssex skal veje tungere end barnets ret til at kende sin far?
Det ville være en bedre ide, at kræve ansvar af voksne mænd, vil jeg synes. Men sådan ser statsamtet åbenbart ikke på det.
Den anden måde består i at fortælle, at faderen er voldelig, og den tredje at fortælle, at han er udlænding af sydlandsk herkomst. Begge de to sidste grunde anser man for belastende for moderen. Og hvis moderen nævner en af de tre grunde, skal hun betale 500 kr. Underligt nok koster det det samme at blive skilt, som at kassere en far. Men begge dele er jo også en form for skilsmisse. Enten mellem far og mor eller mellem far og barn. Måske er det her, logikken er. Barnet er taberen, og barnets ret til to forældre, der er dets biologiske forældre, kan ligge på et meget lille sted.
Til efteråret skal Folketinget tage stilling til et forslag om stramning af reglerne for at nægte at oplyse om faderens navn. Lad os rette op på misforholdet.
Fork. af red.

Frank Volter
Bøggildsvej 7
8530 Hjortshøj

Elite-spassere
Mimi Jacobsen, Danmarks europæer nr. 1, kan ikke fatte, hvordan ikke helt ubegavede folk på venstrefløjen kan gå ind for fænomener som JuniBevægelse, Jens Okking og ællinger. Når den bedste af alle verdener kan byde på vidunderkonstruktioner som Europa-Parlament og union. Hvordan kan en så begavet og folkelig politiker som Mimi fortrænge, at ægte engagement i andre mennesker ikke kan adskilles fra relationen til konkrete mennesker i den konkrete hverdag. Det ved alle andre end elite-spassere.

Lone Nørgaard,
cand.mag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her