Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
28. juni 1999

Skadelige socialprojekter
20. JUNI - I et læserbrev den 19.-20. juni under overskriften "Du er velkommen, Frederiksen" inviterer holdleder Knud R. Poulsen fra AMI-Center, Binderup undertegnede på besøg efter sommerferien. Ak ja, nogle samfundsgrupper har ret til ferie - men det gælder altså ikke bistandsklienter. Dog kan aktiverede bistandsklienter få aktiveringsfri en måned om året. Vi får ganske vist ingen feriepenge eller andre ydelser at holde ferie for. Ferie er kun en ret for rigtige borgere. Og hvordan skulle en bistandsklient overhovedet få råd til at rejse til Binderup - hvis man altså kan få fri. Fravær kan jo straffes, ikke bare med træk i aktiveringsydelsen (10,51 kr. i timen) men også med fratagelse af bistandshjælpen.
Det er altså ikke så enkelt for en bistandsklient at forlade sin hjemstavn. Derfor modtager jeg gerne ministerielt rejsepas og penge.
Jeg anfægter ikke, at der sker mange udmærkede miljøforbedrende tiltag i Binderup, men problematiserer at en del af de mennesker, der skal udføre disse vigtige tiltag, ikke nyder de samme rettigheder som hovedparten af landets øvrige borgere. Ledere af vigtige miljø- og socialprojekter bør påpege det samfundsskadelige heri fremfor uafladeligt at fremhæve projekternes nyttige og væsentlige funktion. Poulsen og andre lader et godt formål hellige midlerne.
Endelig bør både Poulsen, Larsen & Nielsen indtil videre lade det stå hen i det uvisse, hvorvidt et økologisk og bæredygtigt samfund vil kræve flere eller færre arbejdspladser, men blot fastslå at 'arbejdet' kan være midlet til et bedre liv for alle - ikke målet.

Erling Frederiksen
Landevejen 26
4532 Gislinge

Information på limpinden?
22. JUNI - I forbindelse med artiklen om H.G. Wells i dagens avis skriver I, at I vil bringe artikler af samme art "Resten af dette årtusind, frem til nytårsaften." Denne nytårsaften? Det er som bekendt sådan, at dette årtusind slutter nytårsaften 2000-2001, d.v.s. om ca. 1 1/2 år, som I kan regne ud ved at tælle.
Eller I kan læse Torben Retbølls kronik: "Det tomme millenium", som I trykte her i bladet den 25. januar.
Ved I ikke, at det er sådan, eller har I bare valgt at hoppe med på den med at årtusindet slutter i år? Som Informatíonsbruger må man vægre sig ved at tro den slags om Jer...

Tom W. Petersen
Hollænderdybet 5, 2., 210
København S

Tag det roligt, Klaus
22. JUNI - Det er åbenbart et alvorligt problem for Klaus Rifbjerg, at Madeleine Albright i den grad minder ham om hans mor. Det kan man - sådan rent terapeutisk - have en vis forståelse for.
Personligt synes jeg nu snarere, det er tragisk, at en mand i hans alder, og med hans intellektuelle ballast, har et så uafklaret forhold til sin egen moderbinding, at han er ude af stand til at skille paranoia og politik ad.
Men tag det roligt, Klaus. Madeleine har alt for travlt med at bekæmpe det virkeligt onde, til at tage sig af din permanent pubertære kastrationsangst.

Carsten Grolin
Bakkedraget 43
4534 Hørve

Ubegrundet frygt for aktindsigt
21. JUNI - Det er nødvendigt for demokratiet, at myndigheder er underlagt regler om aktindsigt og anden folkelig kontrol. Justitsministeriet har netop udtalt, at ministeriet ikke vil anbefale, at indsattes adgang til aktindsigt begrænses i en ny lov om straffuldbyrdelse. Krim er tilfreds med, at ministeriet ikke giver efter for den lobbyvirksomhed, som blandt andet fængselsbetjentenes fagforening har benyttet for at få indført regler om, at fanger skal kunne nægtes aktindsigt i deres egne sagsakter.

Advokatfuldmægtig Claus Bonnez,
formand for Krim

Serie

Hjemstavn

Seneste artikler

 • Gå tilbage, men aldrig til en fuser

  31. december 2009
  Den nye hjemstavnslitteratur var og blev den synligste trend i det 21. århundredes første årti, der dog bød på mange genrer
 • Hjemstavn

  30. december 2009
  Et af temaerne i årets danske litteratur, der i øvrigt har handlet om alt fra familie- og generationsopgør til ustabile identiteter, har været en ny hjemkomst, en besindelse på det danske sprog og hvad man kommer fra, på en ny hjemstavn i sproget
 • Det er ganske vist: Fyn er fin

  10. august 2009
  Fyn er et af Danmarks mest undervurderede steder, og derfor er det på sin plads at gøre op med enhver fordom her. Odense er eventyrets by - smørklatten i danmarks-grøden. Information har valgt at hylde paradisøen Fyn
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her