Læsetid: 2 min.

Ikke nøl

Debat
9. juni 1999

Hvem fremsatte allerede i januar et forslag til mistillidsvotum, så vi kunne blive fri for den Kommission, der i årevis har svindlet?

EU
Niels Sindal påstår i sit angreb på unionsmodstandens repræsentanter i Europa-Parlamentet, at Folkebevæ-gelsens og JuniBevægelsens fire medlemmer sidder i et hjørne og surmuler. Gad vide om Niels Sindal er uopmærksom, eller bare håber, at bevægelserne ikke kan nå at svare igen på anklagerne. Forhåbentlig kan han godt huske, hvem der allerede i januar fremsatte et forslag til mistillidsvotum, så vi kunne blive fri for den Kommission, der i årevis har svindlet.
Folkebevægelsen har altid stemt imod regnskaberne, fordi de var hullede som en si. Nu kom så endelig beviserne, men det afholdt ikke socialdemokraterne fra ikke at støtte unionsmodstandernes forslag. På trods af Freddy Blaks post som næstformand i budgetudvalget.
Siden er det blevet populært at tage æren, selv nævnte socialdemokrat, som ellers mener at embedsmænd skal være loyale - også selvom der svindles.

Fuld valuta for pengene
Det kan godt være svært at indrømme, at vi har vores berettigelse som opposition i et såkaldt demokrati. Talrige eksempler findes på, hvordan Folkebevægelsens vælgere har fået fuld valuta for pengene. Ole Krarup har, inspireret af mistilliden, stillet forslag om, at Parlamentet skulle rydde op i egne skuffer. Men åbenbart er det kun Kommissionen, der skal 'rengøres'.
I et demokrati er det ikke bare en ret, men også en pligt, at stemme nej, når noget er i modstrid med det mandat, vælgerne har givet. Derfor stemmer Folkebevægelsen til forskel fra mange andre danske parlamentarikere imod betænkninger, der går i retning af mere union. Men vi stemmer for højere miljøstandarder, for et bedre arbejdsmiljø, og for bedre kår for arbejdstagere. Ligger der f.eks. et direktiv, som skal forkorte positivlisten for pesticider, vil vi naturligvis stemme for.
Derudover vurderes fra sag til sag, om der er tale om en deponering af nøglen i EU-regi. Desværre er Parlamentet belastet af en overvægt af integrationsivrige medlemmer, der helst suger så meget magt til Bruxelles som muligt. Vi stemmer således ofte aktivt imod betænkningerne. Jo flere vi bliver, jo flere beslutninger kan vi trække hjem til de nationale demokratier.
Alle i valgkampen taler om et slankere EU; med en stemme på den tværpolitiske Liste N, får man med garanti en stemme, der reelt arbejder for mindre union og mere folkestyre. Det gør man, fordi Folkebevægelsen arbejder for at frigøre Europa fra EU, så vi kan komme til at samarbejde i stedet for at sammenslutte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her