Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
13. juli 1999

Kulturdyt
8. juli - På Kulturnatten sidste år havde jeg den fornøjelse at lade mig inspirere af Tor Nørretranders' foredrag på Borups Højskole. I det hele taget var det en dejlig aften med masser af folk på gaden i København. Desværre blev man generet af de mange kultursøgende, som mente sig berettigede til at slæbe deres lortespand med til byen. Hvad med om man i år - den 15. oktober - gjorde Kulturnatten bilfri og oplevede, hvad bykultur vil sige? Til de gangbesværede kunne kommunen for et mindre beløb arrangere et net af minibusser. Tænk hvilken stemning hjem i bus og tog - fremfor beklumret, indskrænket og kulturløs privatbilisme!

Bo Jensen
Præstøgade 3
2100 Kbh. Ø

Nyrup optimistisk
8. JULI - Lad os lægge Ritts tur til Paris, hendes 8-værelsers og Nyrups metodevalg for at få fat i magtens ror bag os.
Men Nyrup må da for pokker tro fuldt og fast på, at han sidder tiden ud. Ellers er han for ubegavet i modsætning til Ritt Bjerregaard. For det er stensikkert, at såfremt Ritt ønsker at komme tilbage i tinget, vil hun ikke alene få flere personlige stemmer end Nyrup. Hun vil også få en betydelig indflydelse i partiet og på Christiansborg. Hun vil da hverken lade sig behandle som en Svend Auken, eller plukke æbler fra en stige resten af livet!

Birk Keller
Wesselsgade 10
2200 Kbh. N

Organiseret nasseri
8. JULI - Forældre til studerende køber nu hveranden lejlighed i de store universitetsbyer til deres børn. Samtidig opnår mange af dem et ekstraordinært stort skattefradrag ved at udnytte virksomhedsskatteordningen.
Og som endnu en lektion i samfundssind kan forældrene videresælge lejligheden billigt til børnene, og lade dem score fortjenesten - skattefrit. På den måde trænges ærlige mennesker og deres børn endnu længere tilbage i boligkøen. Man skal ikke langt tilbage for at finde fortilfælde inden for organiseret egoisme. Gærhamstringen under storkonflikten. Selskabstømmersagerne. 80'ernes gulddrenge. Det som er særlig pinligt denne gang er imidlertid, at det er forældrene til børn født mellem 1970 og 1980 som er synderne. Det er altså samme generation som stod bag Freds- og fradragsbevægelsen i 60'erne, Nej til Skat og Atomkraft, Røde Mors Rock- og Rentecirkus og Forlaget Demo$.
Er det sådan man gerne vil huskes blandt 68'ere? Ellers er det nok en god ide at lægge forsvarlig afstand til det organiserede nasseri i en hulens fart. Og hvis finansministeren ellers et øjeblik kunne holde fri fra klap-jagten på studerende og efterlønsmodtagere var det måske også en ide at få snakket med skatteministeren om at få lukket hullet i loven. Inden for et par år, selvfølgelig, så folk kan komme ud af det med rovet i behold. Ellers er det nærliggende at kigge på navnet for liste A. Hvad med Bare-Stjæl-Demokratiet?

Charlie Breindahl
Gyvelvej 11
3600 Frederikssund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her