Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
7. juli 1999

Hvornår letter Svanen?

30. JUNI - Den 30. juni er det her i avisen gået op for Henrik Svane, flygtningeordfører for Det Radikale Venstre, at integrationsloven er udsat for massiv kritik.
Henrik Svane bruger tre lange spalter på at skrive sig uden om problemet - som er integrationsydelsen. Den er nemlig så lav, at det er uvist, hvordan en flygtning skal klare sig for beløbet, som for en enlig flygtning over 25 år eksempelvis er 47 kroner om dagen, når huslejen er betalt (ifølge indenrigsministeriets egne tal).
Henrik Svane foretrækker eksperimentet, der skal vise, om flygtninge kan klare sig for dette beløb i Danmark, fremfor blot at opstille det budget, der skal vise, hvordan man gør det. Jeg har i mere end et år forsøgt at få statsministeren og indenrigsministeren til at opstille et sådant budget. Det har de ikke kunnet, så måske er det derfor Henrik Svane heller ikke kan. Men når I nu ikke kan anvise, hvordan et liv kan leves for integrationsydelsens beløb, hvorfor laver I så ikke denne del af loven om? Hvorfor skal flygtningene udsættes for dette eksperiment? Vi behøver heller ikke at stække vingerne på en svane for at vide, at den så ikke kan flyve.

Erling Frederiksen
Formand for Socialdemokratiet i Svinninge
Landevejen 26
4532 Gislinge

Der er enighed om

30. JUNI - Det er som om parolen i forsvaret er noget i retning af følgende: "Vi får vores løn for at møde på kasernerne med pudsede støvler. Der bevæger vi os rundt i tjenestebiler og stabshelikoptere. Hvis man så også forlanger, at vi skal yde noget, må man betale ekstra for det." Selv 17 milliarder kr. får hurtigt ben at gå på i en sådan butik.
Der er i forsvarsforliget afsat et årligt beløb på 572 millioner kr. til internationale militæropgaver, altså udover faste lønninger til personalet og budgetterede våbenanskaffelser. Men Hans Engell har allerede to gange med få dages mellemrum bragt sig selv i TV-Avisen med den oplysning, at disse 572 millioner har man forlængst brugt for 1999 nede i Kosovo, og nu måtte finansministeren ryste ud med en ekstrabevilling, for det kunne da ikke være meningen at man skulle suge på labben i forsvaret.

Geert Grønnegaard
Leragervej 8
4174 Jystrup

Sjove tal og alvor

30. JUNI - I sin kommentar den 29. juni konstaterer Marianne Kruckow dels at "tal jo er en sjov ting" og at samtlige partier har "alvorlige problemer", da ingen har en fordeling (af valgte kandidater - går jeg ud fra) mellem mænd og kvinder, der afspejler kønssammensætningen i befolkningen.
Ved Europa-Parlamentsvalget opnåede de partier og bevægelser, der blev repræsenteret, alle et ulige mandattal - ét, tre eller fem. På den baggrund virker det noget overdrevet at se den manglende afspejling om et alvorligt problem i det enkelte parti.

Frede Hansen
Ungarnsgade 74 2. th.
2300 København S.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her