Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

6. juli 1999

Om lay-out
3. JULI - Tillad mig følgende hjertesuk over den om ikke omfangslogiske så omfangsfysiske status af begyndelsesbogstaverne i Informations ledere og kronikker. I de gode gamle dag, før Informations typografiske 'Wende', holdt den initielle uncial og de efterfølgende kapitæler fælles overkant. Vi er mange - mindst én - hvem det smerter dybt, dagligt at måtte opleve det forfald der nu er indtruffet.

Christian Mondrup
Trueholmvej 12
8381 Mundelstrup

Svar:
Vi er opmærksomme på den skavank ved vor nye skrift, og arbejder på at få problemet løst grafisk tilfredsstillende ved en samlet justering af avisens nye lay-out i august.
Red.

Gyldendalsk
3. JULI - En direktør, ja en forlags sådan, hylder smagens laveste fællesnævner og den egoistiske grådighed. Det sidste med en historie om hvordan direktøren og hans kolleger, der oppebærer personlige lønninger som kunne brødføde en mindre landsby, uden den mindste skam presser citronen yderligere ved at handle i Netto. Hvad det første angår, er det da rigtigt at samfundets spidser ikke altid hører til blandt de mest intelligente mennesker i denne stakkels verden. Selvfølgelig vil denne elite, af hvem mange sikkert har fået store oplevelser under læsning af trivial-litteratur, ikke finde sig i at blive kaldt åndeligt fattige af materielt fattige, der er så håbløst forældede at de, med Villy Sørensens ord, skelner mellem de gode og det gode.

Geert Heldager Nielsen
Søborg Hovedgade 139A 1. tv.
2860 Søborg

Afskaf licensen til TV 2
30. JUNI - Hvad skal vi med et delvis licensfinansieret TV 2 når det - bortset fra logoet - er svært at se forskel på denne og de (andre) kommercielle kanaler?
Argumentet for at oprette kanalen var det til hudløshed gentagne, at den øgede konkurrence ville øge kvaliteten, men selv den mest svorne tilhænger af TV 2 vil have meget svært ved at påvise denne kvalitetsforøgelse, med mindre kvalitet er lig med den pinligt tåkrummende underholdning, alverdens tåbelige quizzer og hjernedøde scener. Public service- funktionen varetages primært af Nyhederne, en funktion som DR klarer meget bedre.
Et resultat af den øgede æterkonkurrence er desuden, at DR også har sænket niveauet i den hellige konkurrences navn. Hvorfor har man f eks. nedlagt den fremragende DR Dokumentar-gruppe? Årsagen må være af økonomisk art. Det kan ikke være på grund af manglende seertal, for de har altid været høje. Seerne er nemlig heller ikke så hjernedøde som de udsendelser vi bliver spist af med!
Afskaf licenstilskuddet til TV 2, brug de sparede penge til en kvalitetsforbedring af DR - og til at sørge for at vi alle får mulighed for at se den kanal, som vi rent faktisk betaler til, nemlig DR2. Og gør DR skattefinansieret så jeg - og ligesindede - ikke bliver fristet til at holde op med at betale licens!

Karen Conrad
Sortedam Dossening 19.4.
2200 København N

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu