Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

31. august 1999

Ældre mobilisering
23. AUG. - I Information den 20. aug. citerer Anne Leonore Blaakilde John Dyva for at være medstifter af Ældremobiliseringen, som angives at være "knyttet til fagbevægelsen". Det er både rigtigt og forkert! LO Faglige Seniorer er en af de seks organisationer, som i et samarbejde midt i 90'rne etablerede Ældremobiliseringen, og LO Faglige Seniorer udspringer naturligt nok af fagbevægelsen. De øvrige organisationer i samarbejdet har især deres basis i pensionistforeninger landet over. Ingen af disse har tilknytning til bestemte interesseorganisationer eller politiske partier. Det skal ikke tage æren fra John Dyvas energiske engagement!
(Fork. af red.)

Jean Grandjean
Ældremobiliseringens inf.afd.

Misvisende vås
26. AUG. - Hans Runge Kristoffersens indlæg i Information den 26. aug. er ganske enkelt; misvisende vås. "SFO'er, der er underlagt skolen, og ikke ligestillet med den. Etablering af fritidsordninger på gangarealer og i klasseværelser. Morgenåbning i skoler gennemført ved et snuptag." Dette er ikke min politik, men Socialdemokratiets i diskussionen om samtænkning af skole og fritidshjem i Københavns Kommune. Jeg synes, at Hans Runge Kristoffersen skal snakke med sit parti om dette. Hans Runge Kristoffersen er foruden forældrevalgt medlem af Fællesrådet for Folkeskolen i København, Skole og Samfunds bestyrelses også aktiv socialdemokrat, hvilket vist hører med til historien.

Per Bregengaard
Uddannelses- og
Ungdomsborgmester
Enhedslisten

Socialdemo-kratisk yngelpleje
26. AUG. - Ole Schouenborg forsøger i Information den 24. august 1999 under dække af sin faglige baggrund som psykolog og seminarielærer at sælge sin socialdemokratiske løsningsmodel på det moderne vel-færdssamfunds kolossale problemer med at skabe modige voksne.
Er det en historisk, en biologisk eller en politisk sandhed Ole Schouenborg refererer til, når han i Information anfører, at betydende voksne for børns psykosociale udvikling omfatter ".. forældre, især moderen, bedsteforældre, og eventuelt andre særlige personer."? Hvad skal moderne børn også med en far?

Else Smith
Willemoesgade 29, 4. th.
2100 Kbh. Ø

En ældre herre
30. AUG. - Inf. skrev den 27. august, at Lionel Hampton er blevet 91. Der har i mange år været forvirring om hvilken alder Hampton egentlig har - han har således fejret sin 70 og 80-års fødselsdag med 4 års mellemrum (!), og har også ladet sig fejre som 90-årig. For nogle uger siden var Lionel Hampton i
Stuttgart i Tyskland, og her udtalte han til det tyske nyhedsbureau dpa, at han er født i 1914. Han er således midt i firserne. Uanset at han selv har haft mange muligheder for at rette op på misforståelserne, gav han i samme udtalelse alligevel pressefolk skylden for forvirringen.

Jørgen Mathiasen
Dampradioens Jazzafdeling
Helligkorsvej 4
4000 Roskilde

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu