Læsetid: 1 min.

Bombernes århundrede

16. september 1999

En november dag i 1911 kastede en italiensk pilot en håndgranat ned på en oase i den libyske ørken. Hensigten var at civilisere de vilde. Sådan blev en af århundredets store aktiviteter indledt, bombningen. Det skriver forfatteren Sven Lindqvist i en ny bog, Ny dog du. Bombernas århundrade, udkommet på Bonniers Forlag, der indeholder 20 brutale fortællinger om bomber. Lind-qvist, der i 1992 skrev Utrota varenda jävel, har hermed leveret et nyt, kritisk bidrag til historien om den vestlige imperialisme.CB

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu