Læsetid: 2 min.

Demokrati-kamp

Debat
15. september 1999

Dansk Kultur til kamp for demokratiet

Demokratur
Foreningen Dansk Kultur vil kæmpe for og styrke vor egen kultur. Eli Frimpong, som siger i Information, at han vil melde sig ind i Dansk Kultur, tror, at vi vil formidle spørgsmål om invandrere. Det er en misforståelse.
Formålsparagraffen anfører, at "Dansk Kultur vil styrke dansk kultur og identitet, ligestilling, ytringsfrihed og demokrati, samt sikre bevarelse af grundloven af 1953, samt de værdier, der udspringer af den kristne kulturarv." E. F er velkommen til at støtte denne sag.
Allerede inden jul vil det først hæfte udkomme med traditioner skikke, lege og sange for hele familien for tiden fra Advent til Hl.3-konger. Vi er enige med E.F. i, at amerikansk indflydelse og sprogbrug er et problem for dansk kultur. Vi vil trænge den overfladiske 'CocaColakultur' og engelsk sprogbrug tilbage.
Vedrørende de fremmede, er et af vore bestyrelsesmedlemmer gift russisk. Selv har jeg også først fået dansk statsborgerskab for 25 år siden. Vigtigt, som statsborger i et land, er det dog at fremme kulturen i det land, man kommer til, og ikke at nedbryde den.
Et misfoster
Læser man eksempelvis Kjeld Holms nye visioner for Danmark, kan man her læse, at visionen er et "multietnisk samfund med plads til etnisk, kulturel og religiøs mangfoldighed." Det er et misfoster!
For helt forskellige retssystemer kan ikke leve sammen. Hvem har spurgt os? Når man ikke præger sin egen befolkning, er det ikke demokrati men 'demokratur'.
Vi ved alle, at Islam og vort samfund har et endog meget forskelligt syn på verden. For os i en kristen kultur er alle skabt lige. Det er ikke tilfældet i et islamisk system, hvor kvinden har halv vidneret, halv arveret og er uren, ligesom ikke-muslimer, der har mindre ret og ære end en muslim.
Vi ville aldrig i et land som vort dele mennesker og dyr op i rene og urene. Vi mener ikke, at kvinder, hunde og katte er urene. Vi ønsker ligeværd. Dansk Kultur vil derfor fremme et homogent samfund og ikke et samfund med to eller flere retssystemer, som før eller siden vil falde fra hinanden. Enhver, som har boet i udlandet, ved, at dansk kultur er anderledes, men lever man i den, får man ikke altid øje på vor kultur for bare træer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her