Læsetid: 2 min.

Læserdeabt

Debat
6. september 1999

Ikke på bekostning af andre
3. SEPT. - Angående Informations artikler om import af højtuddannet indvandrere den 1. sept.: Hvor er konsekvenserne for de lande, vi skulle importere arbejdskraft fra beskrevet? Har det aldrig strejfet nogen, at de lande vil mangle højtuddannet arbejdskraft til at føre deres land videre til et rigere og mere stabilt samfund?
At miste 50 pct. af de IT-uddannede hvad der vil ske i Indien, Pakistan og Tyrkiet, som vi ville importere højtuddannet arbejdskraft fra, ville være en samfundsmæssig katastrofe for disse lande, som har en svag økonomi og få højtuddannet, der kan lukke hullet for dem som ville flytte til Danmark eller resten af den vestlige verden.
Målet for Danmark må være at, kigge indad og lave om på det uddannelsessystem vi har, så det er mere tidssvarende. Være mere åbensindet og opfindsom, både regering og virksomheder, når det gælder uddannelse af indvandrere og resten af befolkningen. Er det ikke nok, så må vi kigge os omkring i EU og se om der ikke er nogle lande der har potentielle indvandrere, som måske ikke er uddannet men som kan få muligheden for det i Danmark, men ikke i deres eget land. Vi har i forvejen arbejdsformidling i EU, hvorfor ikke en uddannelsesformidling med bindene kontrakter for studerende, i det land man vælger at tage sin uddannelse? Mister vi noget af vores velfærd i en periode, så må vi i Danmark bære den omkostning!! Det skal i hvert fald ikke være fattigere og mere udsatte lande.

Martin Hultgren Petersen
Øster Søgade 108, 5
København Ø

Kulturfabrikkens endeligt
3. SEPT. - Det er ganske urimeligt, at skatteborgernes penge skal gå til støtte og fremme af amatørismen. Det er helt i orden at have en kunstner i maven, men hvorfor skal og vil alle være professionelt udøvende kunstnere? Danmark er et lille land, og landets størrelse taget i betragtning og befolkningstallet gør i sig selv, at der ikke er et ubegrænset behov for profes-
sionel kunst, og det er inden for alle områder. Alt for mange tror, at de kan få et levebrød ad den kunstneriske vej, men arbejdsløsheden er ca. fem gange så stor indenfor de kunstneriske fag i forhold til andre.
Det kan da godt være, at 'Kulturfabrikken' fastsætter sine priser efter markedsprisen, men hvorfor skal kunden i princippet betale to gange? Først bliver der betalt gennem tilskuddet, dernæst for varen! Se på virkeligheden. Er det fair at en gruppe fritidskunstnere er konkurrenceforvridende? Den 'kunstneriske' ånd kan ikke vågne, medmindre du er født med den. Den kan aldrig købes, derfor hjælper støtte ikke, talentet vil under alle omstændigheder aldrig kunne holdes nede. Luk 'Kulturfabrikken', det er at smide penge ud af vinduet.

Louise Frevert
Dansk Folkeparti
medlem af Københavns
Borgerrepræsentation

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her