Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
6. september 1999

Lad HT-terminalen stå
'3. SEPT. - I sit indlæg 2. sept. taler arkitekt Ole Munk om "offentlighedens krav om nedrivning" og opgør omkostningerne ved den foreslåede nye løsning til godt 27 mill. kr. Hvornår er offentligheden blevet spurgt om man ønsker 27 mill. brugt på den måde? Mon ikke de fleste nu har vænnet sig til huset, der elegant og originalt har løst problemet med den kaotiske rådhusplads. Der må i den fattige kommune være mere påtrængende opgaver at bruge millionerne til.

Erik Oksen Skt. Jakobs Plads 6 2100 Kbh. Ø

Unge studerende: Vogt jer!
1. SEP. - Hvem kan vide om historien gentager sig? Da mine børn begyndte på deres studier lod de sig lokke til lån af staten med lave renter, som så blev overtaget af Bankerne til helt andre høje ditto.
- Efter at have knoklet i årevis, har de nu betalt halvanden million og er endnu ikke gældfrie - og netop fordi de har været så flittige, kan de ikke få eftergivet restgælden.
Hvor er retfærdigheden? - De skiftende regeringer har ikke taget sagen op, så hvordan kan man ha' en garanti for at renten holder nu?

Randi Pavlovski
Ved Bellahøj 15, 11 t.v.

Sandheden om hjemmeservice
2. SEPT. - Under overskriften "kritik af forhastet besparelse" skriver avisen den 31/8 om Hjemmeservice, at ifølge regeringen skal 50 procents tilskud til vinduespudsning fjernes, mens det tilsvarende tilskud til have skal reduceres. Kun ordningens tredje ben rengøring, holdes uændret. Med en uændret ordning vil det ellers koste statskassen 160 millioner kroner mere end budgetteret.
Hele manøvren går imidlertid ud på at skjule, at erhvervsminister Pia Gjellerup ikke overholder Danmarks og EU's love, men det må offentligheden for guds skyld ikke få at vide.
Den virkelige sandhed er nemlig, at der i Hjemmeservice loven af 1997 står, at overstiger tilskuddet pr time 85 kr., så skal ordningen snarest tages op til revision. Gennemsnitstilskuddet er i dag 109,50 kr. Nu er der gået to år og otte måneder og stadigvæk har erhvervsministeren ikke gidet gøre sig den ulejlighed at tage ordningen op til revision, med det resultat at det efterhånden er blevet et "tag det selv bord", fordi hun har sovet i timen.
Desuden siger EU's 6. momsdirektiv, at der ikke skal betales moms af Hjemmeservice tilskuddet, men det springer Pia Gjellerup også op og falder ned på. Ved konflikter mellem national ret og EU-ret har EU-retten ellers forrang.

Frederik Iuel-Brockdorff
Skovshovedvej 21c
2920 Charlottenlund

Usaglige beskyldninger
3. SEPT. - Det er trist, at de konservative efter det seneste lederskifte ikke har andet forsvar for deres politiske eksistens end at rette usaglige og usande beskyldninger mod andre. De konservatives skræk for Dansk Folkepartis indflydelse kommer til udtryk i udokumenterede påstande om, at Dansk Folkeparti indtager politiske standpunkter, som gør et samarbejde på den borgerlige fløj i dansk politik umuligt.
Senest har Lene Espersen påstået, at Dansk Folkeparti støtter den serbiske diktator Milosevic.
Dansk Folkeparti har aldrig, hverken direkte eller indirekte, udtrykt støtte til Milosevic eller hans regering. Dansk Folkeparti har alene afvist dansk deltagelse i NATO's krig på Balkan med den begrundelse, at Balkans problemer gennem mange århundreder ikke kunne løses ved at bombe et fattigt område endnu fattigere.
(Fork. af red.)

Peter Skaarup, MF,
medlem af Folketingets forsvarsudvalg og næstformand for Dansk Folkeparti

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her