Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
24. september 1999

Afkald på egen valuta?

19. SEPT. - Atombomben, fri porno, kuren mod malaria på trapperne. Danmark er et kanonland, hvis ledende politikere gerne så dansk valuta afskaffet. Hvad er problemet? At Danmark har dansk mønt og danske renter? Men mønten er vort årtusinde gamle kongeriges selvfølgelige kendetegn. Hvorfor give afkald på denne betydningsfulde del af dansk kultur? På den måde vil Euroen jo være en kunstig valuta, for den fortrænger den oprindelige. Euroen kunne ellers blot sameksistere fredeligt med kronen - som dollars sameksisterer med diverse valutaer rundt omkring. Men vi skal hypnotiseres til at elske EU, idet vi jo ikke kan lade være med at elske penge? Se, det får mig til at tvivle på, om Danmark nu også er det kanonland, som det i første omgang synes at være. Jeg mener: Hvis danskerne vælger at underkaste sig Rom, idet de finder det sjovt at kunne købe en is for det nette beløb af '1 Cæsar'.

Jonas Pedersen
Geislersgade 15
2300 København S

Omsorg

17. SEPT. - Til alle dem, der nærer så stor omsorg for de undertrykte muslimske kvinder blot dette: Hvordan kan jeres erklærede omsorg give sig udslag i krav om forbud og tvang, der vil ramme nøjagtigt de kvinder, I angiveligt har så ondt af?

Per Vadmand
Degnebakken 7
4100 Ringsted

Lyset er tændt

17. SEPT. - Endelig er der nogle der erkender, nemlig DA og LO, at de ledige svigtes, hvad andre har kunne se i årevis er nu nået ind på de bonede gulve. Man kan måske sige det på den måde at lyset er blevet tændt så de mere dunkle sider i samfundet er blevet belyst, skiftende regeringer har nærmest betragtet de ledige som parasitter der snylter på samfundet og derfor skal behandles derefter som tvangsarbejdere til sultelønninger.

Flemming Rasmussen
Belsager 29
2670 Greve

Gylden fremtid

17. SEPT. - I 1448 fik Christian af Oldenburg overladt den danske trone, og blev som Christian 1. stamfader til den oldenburgske dynasti.
I 1863 kom glyksborgerne til fadet.
Hvis det kommer til at gå, som Lone Nørgaard foreslår den 17. ds., at den nyfødte lilleprins bliver konge i Danmark, har vi vel grundlagt et nyt Ming-dynasti, og danske pottemagere kan med sindsro se en gylden fremtid i møde.

Kjeld Chr. Krarup
Rosenvængets Allé 17
2100 København Ø

Svin eller Gud

Det vrimler med profeter, der præker Den Sande Lære om, hvad der er godt, dansk, kristent, og hvad der er ondt, fremmed, muslimsk. Inden det hele bliver til lovforslag om flæskesteg og frikadeller, må man minde de fremstormende korsriddere i Brøndby og Dansk Folkeparti om, at ifølge Kristus gælder Moseloven også dem, der vil følge ham. Svinekød er derfor lige så urent for en kristen som for en jøde eller muslim. Præk altså enten flæskesteg eller kristendom. Eller bedre: Drop dobbeltmoralen og efterlev dansk tradition for fordomsfrihed.

Mogens Sørensen, Taastrup

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her