Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
5. oktober 1999

Ekstra uddannelsespladser
29. SEPT. - Sidste års finanslov oprettede 21.000 ekstra uddannelsespladser over de næste 5-6 år - hvorfor stadig flere studerende flytter til de store uddannelsesbyer. Mange af de nye studerende ender med at bo på ældre gangkollegier med små værelser og fælles køkken. Her er huslejen af en størrelse, almindelige studerende kan betale. Blandt andet fordi staten indtil nu har ydet huslejetilskud til værelserne.
Men by- og boligminister Jytte Andersen vil fjerne huslejetilskuddet til 16.000 af studenterværelserne på kollegier der er opført før 1984. Det vil føre til huslejeforhøjelser på mellem 100 og 650 kr. om måneden for halvdelen af de studerende på disse kollegier.
Enten har regeringen stadig svært ved at forstå, at de studerende skal have noget at bo i, hvis de skal have et ordentligt udbytte af deres studier eller også er Jytte Andersen ligeglad med regeringens uddannelsespolitik.
Fork. af red.

Mette Winge
formand for Det Sociale
Kollegiebyggeselskab og
Mads Engholm
talsmand for Danske
Studerendes Fællesråd

Kære Borger-repræsentation
29. sept - Det vækker til eftertanke at blive vækket midt om natten af 200 kampklædte betjente, som er rykket ud iført gravko, salatfade og hunde for at beskytte en håndfuld teknikere, der skal tage en jordprøve. Det er i og for sig også besynderligt at tage jordprøver med meterhøje, motordrevne bor klokken to om natten i et bolig-kvarter.
Ikke desto mindre var det, hvad vi, der bor nærmest Folkets Park, oplevede den forgangne sommer.
Dagen efter forklarede politiet, at arbejdet blev udført i ly af mørket for at undgå "borgerkrigslignende tilstande."
Fra den 1. oktober har politiet og et privat byggefirma tilladelse til at rydde det område på Nørrebro, som i daglig tale kaldes Folkets Park. Her skal bygges 56 andelslejligheder.
Der har i mange år været udtalt modstand i kvarteret mod at bygge på denne grund, mange opfatter som et af de sidste åndehuller i et tæt bebygget bolig-område. Modstanden mod byggeriet omfatter områdets beboere og Indre Nørrebro Bydelsråd.
Vi frygter, at byggeriet i Folkets Park bliver startskud til en voldsom protestbølge, som pressen næppe vil tøve med at kalde borgerkrigslignende tilstande.
Vi appellerer derfor til hver enkelt borgerrepræsentant og de politiske partier i København: Besind Jer, mens tid er. Som et minimum bør kommunen indlede reelle forhandlinger med Indre Nørrebro Bydel om et alternativ til det nuværende projekt.
Fork. af red.

Foreningerne Blågården
v. Birger Lerche,
Peblingehus
v. Ib Sørensen,
90
v. Nils Juul Larsen,
Prins Jørgens Gade
v. Bille Sterll

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her