Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
26. oktober 1999

Hvem har halm i hovedet?
17. OKT. - Fødevareministeriet bruger i denne tid millioner af skatteborgernes kroner på at omvende os til at købe dyrt kød, fordi det angiveligt kommer fra dyr, som behandles anstændigt i dansk landbrug. I store halvsides annoncer kundgøres det, at det "koster ekstra at fremstille det kvalitetsmærkede kød, så dyrene får et bedre liv...". Bortset fra at logikken i udsagnet er fuldstændigt meningsløst - hvad følger af hvad? - og hvilke præmisser underforstås? - får dyrene et bedre liv, fordi (eller hvis?) der fremstilles kvalitets-kød? Så må betydningen formentlig være noget i retning af, at det koster at omstille produktionen. Og det er åbenbart den, forbrugerne skal betale for. For at give dyrene et ordentlig liv koster ikke mere. Men det er da interessant at få at vide, at kvalitetskød og dyrevelfærd hænger sammen efter Fødevareministerens mening.
Fødevareministeren kan da ikke mene, at vi forbrugere skal hoppe på denne populistiske annonceargumentation. Hvorfor skal forbrugerne gøres til sorteper? Hvorfor skal forbrugeren føle sig skyldig overfor mishandlingerne i landbruget? Hvis vi ikke køber det kvalitetsmærkede kød, så får grisene det ikke bedre. Hvem har halm i hovedet? Forbrugerne eller Fødevareministeren? Grisene har det ihvertfald ikke i båsene. Da mishandlingen stadig finder sted i meget stort omfang, har jeg derfor meldt Fødevareministeriet, som øverst ansvarlige for denne, til politiet. Loven brydes dagligt i de store svinefabrikker, og med loven mener jeg paragraf et og paragraf to i dyreværnsloven, som bl.a. påbyder, at dyrenes naturlige behov tilgodeses.
Fork. af red.

Per Sønnichsen
Ungdomsskolevej 11D
6500 Vojens

Multietnisk sludder
19. OKT. - Der tales meget om, at Danmark er ved at blive et 'multietnisk samfund'. Det er noget sludder, hvis man tager ordet 'samfund' alvorligt. Ordet 'samfund' er et varmt plusord og velegnet til propagandamisbrug. Det er det, fordi det oprindeligt betyder en gruppe mennesker, der har fundet sammen omkring fælles værdier, sprog og kultur, og det lyder godt og positivt.
Men vi (danskerne) har ikke fundet sammen med de hundredtusinder af somaliere, pakistanere, palæstinensere, tyrkere osv., der kommer til vort land, fordrevet af deres egne elendige regimer og/eller tiltrukket af vor velfærdsstat og (endnu) velordnede forhold.
Danmark bliver ikke til et 'multietnisk samfund', fordi dette i sig selv er et meningsløst begreb, logisk set af samme kategori som 'stegte snebolde'. Men Danmark er godt på vej til at blive et multietnisk landområde, med spirende etniske uroligheder, smuldrende velfærdsstat og en voldsomt stigende kriminalitet. Mange retter vreden over dette mod de fremmede. Det er uretfærdigt, men desværre nok uundgåeligt. Vreden burde vendes mod vore tåbelige, svage og udanske politikere, der trods mange og alvorlige advarsler, har ladet det komme så vidt. - Og mod os selv som de vælgere, der har stemt på disse politikere.

P. H. Bering
Regnar Juelsvej 6
9210 Ålborg S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her