Læsetid: 1 min.

LÆSERDEBAT

Debat
19. november 1999

En fagforening
11. NOV. - Informations lederskribent går den 11. nov. stærkt i rette med Danmarks Lærerforening, fordi foreningen først og fremmest beskæftiger sig med lærernes løn- og arbejdsforhold i stedet for, at sætte børnenes interesser øverst på dagsordenen. Lederskribenten har ikke fattet, at det er en fagforening og ikke et eller andet filantropisk foretagende, der er tale om. Hvornår har man måske set CO-metal kæmpe for højere kvalitet i jernindustriens produkter, advokatforeningen gå i spidsen for retfærdighedens sag eller for den sags skyld journalistforbundet gå forrest i kampen for en bedre presse? De to sidstnævntes medlemmer ville endda have rigeligt råd til lidt filantropi.

Niels Chr. Sauer
Avderødvej 50a
2980 Kokkedal

Menneske eller bivirkning
12. NOV. - Det forbedrede menneske har Joseph Coates talt om (Inf. den 10. nov.) på en konference om etik og genterapi. Jamen bliver det overhovedet mennesker?
Det er år siden jeg påpegede, hvor ubehageligt det vil blive, når vi skal til at rydde de mindre vellykkede 'mennesker' som resultat af genmanipulation af vejen inden de avler 'mennesker', der ligner dem. Utilsigtede - og nogle af dem uønskede - bivirkninger er et sikkert følgefænomen til indgreb i komplicerede mekanismer.
Man behøver ikke megen moral for at se, at man ikke kan tillade sig, at gå ind i det felt på den måde. Men der er ikke nogen, der har nogen anden måde. Ergo gør man det, for:
*Der er forskere og virksomheder, der er mere end villige.
*Det er køkkenbordsforskning i forhold til accelleratorer og teleskoper.
*Der er ingen internationale kontrolinstanser.
*Sygdomsbehandling og -forebyggelse kan hele tiden fremhæves som det ædle motiv.
*Og først og sidst: Der er et marked for produkterne - hvor bittert det end er at erkende!

Keld Brikner
Elmevej 3
Skanderborg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her