Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

8. december 1999

Mod fantasiløshed
3. DEC. - Kære kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Forleden modtog du mange e-mails, der protesterede mod nedlæggelsen af Institut for Rytmik, eneste sted i Danmark hvor der undervises i Dalcrozerytmik.
Dalcroze går ind i musikken ved at forene tilegnelsen med et fysisk-kropsligt udtryk. Den slags undervisning stimulerer personligheden og fremmer det almene indlæringsberedskab; og lærere uddannet ved Institut for Rytmik gør et godt arbejde. I de fleste af de lande vi plejer at sammenligne os med, eksisterer Dalcroze-uddannelsen som offentligt støttet undervisning, i reglen ved højere læreanstalter.
En beslutning om at standse det offentlige tilskud vil dræbe et betydningsfuldt og karakteristisk musisk-pædagogisk tiltag i vores land; og ingen anden institution vil være i stand til at løfte arven. Samtidig vil en lukning på blot lidt længere sigt udelukke Danmark fra deltagelse i det nordiske og øvrige internationale samarbejde på området.

Kirsten og Niels Jørgen
Skydsgaard
Overgaden Over Vandet 24
1415 Kbh. K.

Dobbeltmoralsk
5. DEC. - Nu har Lykketoft-regeringen længe proklameret over for os danskere, at vi både skal spare på vort forbrug og mindske lønstigningerne.
Det er klart nok - ud fra en socialdemokratisk synsvinkel er dette nemlig den eneste måde, at hindre større inflation og en dårligere betalingsbalance på.
Så det må vi jo lære at leve med (i hvert fald to år endnu).
Men nu ønsker et flertal i præsidiet at sætte lønningerne op for folketingsmedlemmer.
Hvad er det da for en dobbeltmoralsk holdning?
Det er jo direkte at gøre grin med det danske folk, når Regeringen på den ene side banker afgifter, moms og skatter mv. ned over hovedet på folk, for at de ikke skal bruge for meget. Og samtidig er samme folketings-flertal - dog i Præsidiet - i færd med at sætte deres egne lønninger op.

Morten Messerschmidt
Græse Mølle 4
3600 Frederikssund

Se ondet i øjnene
6. DEC. - Hvad enten det drejer sig om nynazister eller rockere, så gælder den gamle regel om, at det bedste våben mod ondskab er at se det i øjnene. Det onde 'leve' i det skjulte, lever af fortrængning. Derfor må man hilse de fire store svenske avisers politik med at offentliggøre navne og billeder af en række nynazister velkommen. Onde mennesker er ofte feje, hvilket de mange anonyme trusselsbreve og trusler vidner om.
Jeg synes, det var modigt af de folketingspolitikere, der her til aften stod frem i Nyhedsmagasinet på DR og fortalte om de trusler, de er udsat for. Det er vejen. At lægge alt på bordet, åbent og ærligt. Vi, der ønsker et demokrati, og ønsker sikkerhed for alle, må skabe en stemning i samfundet, hvor de, der ønsker at nedbryde skal vide, at der bliver vidnet, trods trusler, at nynazister bliver draget til ansvar for al terror. Vejen til fortsat demokrati og ordnede forhold er mod til at se demokratiets og samfundsordenens fjender lige i øjnene. Fork. af red.

Carsten Ploug Olsen
Ny Vestergade 6, 1.
5000 Odense C

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu