Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

4. december 1999

Riveras billeder
29. NOV. - I anmeldelsen af Diego Rivera udstillingen i Kunstforeningen (Information den 27.-28. nov.) skriver Lisbeth Bonde at Riveras billeder ikke tidligere har været vist i Danmark. Det er ikke rigtigt. På Louisianas store me-xikanske udstilling i foråret 1963 var der ophængt 10 oliebilleder og otte litografier af Diego Rivera. Der var tale om væsentlige værker i ret store formater, bl.a. det kendte billede af blomstersælgeren.
På samme udstilling vistes også store oliemalerier af Siqueiros og karakteristiske billeder af Orozco, Tamayo m.fl.. Det er ganske vist længe siden, men det var en stor satsning af
Louisiana i samarbejde med staten Mexico. Der blev vist mere end 1.000 værker, stenskulptur, keramik, maleri og folkekunst. Perioderne spændte fra o. 1000 f.Kr. over de klassiske indianske kulturer frem til samtiden. Udstillingen blev delt og vist i to udstillingsperioder i foråret 63.
Nogle år tidligere, 1952, var der i Stockholm også en stor mexikansk udstilling, som blev meget omtalt. Mange nordiske kunstnere, f.eks. vor egen Svend Wiig Hansen, blev påvirket af begge udstillinger.
Flemming Koefoed
Arrenakkestien 34
3300 Frederiksværk

Hjælp Grolin
29. NOV. - Nu må I snart holde op med at lade Carsten Grolin gøre sig selv til grin! Vær barmhjertige - giv ham et velment praj om, at vi godt alle ved, at han hader og foragter kvinder. Vi behøver ikke at høre det igen og igen, hverken som læserbrev eller som kommentar og i hvilken som helst anledning. Nu sidst i den 27.-28. nov. I kan simpelthen ikke være bekendt i den grad at udnytte et menneskes indlysende traumer som underholdning for bladets læsere. Det er pinligt, det er ondt.
Eller - der skulle vel ikke i redaktionen sidde en samling umodne drenge, der for alvor mener at Carsten Grolins skriverier er led i en saglig kønsdebat? Det kan jeg nu dårligt forestille mig - så hold op med at hænge manden ud på den infame måde og sørg for læseværdigt stof skrevet af kloge mennesker, mænd og kvinder, der ikke har behov for at smide lort i hovedet på hinanden.

Karin Röh
Ganløseparken 52
3660 Stenløse

Demokrati i WTO
30. NOV. - Den indiske økonom og WTO-tilhænger Jagdish
Bhagwati udtaler den 29. nov. til Information: "Overalt i verden lader domstole offentligheden få indsigt i sagsbehandlingen, så hvorfor ikke i WTO? Desuden skulle der ikke være noget i vejen for, at NGO-grupper får adgang til at fremlægge deres standpunkter for dommerpanelet. I det antikke Indien hang der altid en klokke uden for kongernes palads. Folk ringede og fik lov til at indberette en klage."
Altså: WTO bør 'demokratiseres' således, at organisationen kommer på niveau med de tilstande, som eksisterede i det feudale indiske kastesamfund. Demokrati for WTO-tilhængere betyder altså, at folk allernådigst kan få lov til at afgive en klage til dem, der hersker i pa-ladset. Yderligere kommentarer synes overflødige!

Ulf V. Olsen
Schacksgade 1, 1.t.v.
5000 Odense C

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu