Læsetid: 1 min.

Nyt stuerent støtteparti i Nyrup, tak

Debat
13. december 1999

En S-SF regering kan ikke kaldes et rødt kabinet

Politik
Der er efterhånden så langt mellem Helveg, Jelved, Vestager m.fl. og det radikale bagland, at landsfader Nyrup efter næste valg må se sig om efter et nyt støtteparti, der er mere stuerent.
Her er SF en nærliggende mulighed. Ingen vil i dag kunne kalde en S-SF regering for et rødt kabinet, og den vil under ingen omstændigheder praktisere socialisme og demokrati og sætte H K H Margrethe II på efterløn, når hun bliver 60.
Hvor mange SF'ere, der skal have den ære at bestige en ministertaburet, afhænger af valgresultatet. Vi gamle husker endnu Aksel Larsens brækkede ben, der bragte mange SF'ere ind i det høje ting. Men der er to store personligheder i SF, som Nyrup ikke bør overse, når regeringen skal dannes:
Formanden for SF's udenrigsudvalg, Gert Petersen, er en oplagt kandidat til job'et som udenrigsminister. Han vil kunne videreføre den givtige danske Kinapolitik. Han blev i sin tid kaldt sit partis 'rorgænger', og han vil gøre alt for at øge handlen med vore købedygtige kinesiske brødre uden skelen til deres krigsforbrydelser i det besatte naboland, Tibet.
Der kan opstå et lille problem, når den ny udenrigsminister skal præsenteres for dronningen, men også det kan klares: Gert låner et slips af Holger, der som EU-modstander ikke selv får en taburet. Præst og folketingsmedlem Margrethe Auken kan Nyrup ikke komme uden om, hvis vi til den tid stadig har en kirkeminister.
Hun vil blive populær i brede kredse (ikke mindst hos De Radikales venstrefløj), når hun indleder sin ministergerning med at give en undskyldning (og erstatning) til den 91-årige Harald Søbye, som af en socialdemokratisk kirkeminister blev afskediget, fordi han gik ind for demokrati - ikke kun i teorien - og efterlevede det ord, som jeg hørte af en ikke-fyret præst på højskolen: Over for Gud er vi alle lige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her