Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
4. januar 2000

Mørksgaard tidsgaard

27. DEC. - På Christiansborgsgaard

Pia Skadesgaard
antihumanitsgaard politisgaard
fremmedhadsgaard dansgaard

Racisvia Populisgaard
snotdumsgaard plejehjemsgaard
Skadedyr!, snart regeringsgaard?
møørksgaard tiidsgaard i Daanmarksgaard

Ja, er der nogen som forpester den danske jord,
så er det Pia Hjadsgaard - hende med det kære smil.

David Helin
K. M. Klausens Gade 24, st.th.
2450 København SV

Hidtil værste Østergård

27. DEC. - I historikeren Uffe Østergårds indlæg i Information 23. december lykkes det Uffe Østergård at lufte både paternalisme, bedreviden og demagogi (foruden en del god gammeldags uforskammethed).
Uffe Østergård undser sig ikke for indledningsvis at bruge den efterhånden noget forslidte argument-erstatning over for folk med anden mening: De er 'politisk korrekte'. Færdig med dem. Resten af artiklen rummer imidlertid mange argumenter - endda nogle særdeles hårtrukne af slagsen.
I sit 'elegante' forsøg på hvidvaskning af Tyrkiet udfolder Uffe Østergård hele sin demagogiske kunst: Venstreorienterede ungdomsgrupper i Danmark får han fikst slået i hartkorn med nazisterne. Forfølgelsen af kurderne bliver til en naturlig følge af at nationalitetsbegrebet er sprogligt bestemt. Militærkuppet bliver til et legalt forsvar for demokratiet. En blodig nedkæmpning af en oprørsbevægelse undskyldes med at Tyrkerne opfatter dette som en naturlig fortsættelse af deres nationale befrielseskrig. Kulturel forfølgelse er der ikke tale om: Kurderne kan bare holde sig til at tale deres sprog hjemme, hvad skaber de sig for? Visse kurdere har indtaget "de allerhøjeste poster i landet", hvad forlanger de mere?
Brud på menneskerettigheder? Tortur? Sådanne ord tager Uffe Østergård overhovedet ikke i sin mund. Den slags har vi de 'politisk korrekte' tøsedrenge til at forarges over.
(Fork. af red.)

Børge Spang-Thomsen
Søndervangen 86
3460 Birkerød

Snikkesnakke-politikere

29. DEC. - Hvor er det rart at læse en avis med nogle konsekvente journalister. Alt for ofte får især politikere lov til at tale alt for længe om ting, de ofte ikke har forstået eller gennemtænkt konsekvenserne af. Men heldigvis findes der undtagelser. Jeg tænker specielt på Rohleder, der eksaminerer Anders Samuelsen 29. dec. Sådan skal det være - og mere af det!

Thomas Warburg
Sønder Boulevard 92
1720 København V

Ingen uld i mund

Han sagde det ikke. Men åbenbart var det, hvad han mente. At de nu alligevel er stuerene - fordi i de kredse, har man et standpunkt, til gallup-tallene anviser noget andet.

Jens Emborg
Jacob Lindbergs Vej 12
København N V.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her