Læsetid: 4 min.

Beskidte våben i Esbjerg

Debat
5. februar 2000

- og en af fremmedhadets danske bagmænd

Fremmedhetz
I udlandet undrer man sig over den fremmedhetz der for tiden trives i Danmark, og alle retter et anklagende blik mod Dansk Folkeparti. Dette er imidlertid ikke tilstrækkeligt, for der er andre og langt stærkere kræfter involveret. Fremmedhetzen har sine bagmænd, hvoraf mange sidder i samfundets top og spiller et kynisk spil med fremmedhadet som et beskidt middel i en indenrigspolitisk kamp om magten.

En af disse bagmænd
En af disse bagmænd er chefredaktør for en stor dansk avis ved navn JydskeVestkysten, der er en borgerlig avis med noget der nærmer sig et monopol på meningsdannelsen i det syd- og sønderjyske område. Denne chefredaktør er et sandt borgerligt menneske med et rummeligt syn på tilværelsen og et godt navn i pressekredse. I JydskeVestkysten finder man ikke desto mindre hele sider fyldt med hadefulde udgydelser vendt mod fremmede. De fleste er skrevet af mandlige læsere, der lider af en voldsom forskrækkelse over "muhamedanernes kolonialiseringsforsøg af Danmark," og det giver dem anledning til nogle gevaldige meningsudladninger rettet mod flygtninge og indvandrere.
En af de lokale skribenter skriver således at: "Hvad med at tage disse personer i hånden og flytte dem ned, hvor de kommer fra?" En anden skriver: "Det vil måske alligevel være en god ide at give børn af indvandrere modersmålsundervisning, for ellers vil det være en katastrofe for dem, hvis de af en eller anden grund skal udvises af Danmark og sendes hjem til deres respektive lande og ikke kan sproget." Og sådan fortsætter det. De fleste af indlæggene er skrevet af mænd, der frygter "muhamedanernes terror mod kristne rundt om på kloden." Der er virkelig tale om gys og gru.
I JydskeVestkysten er der halloween hver dag året rundt, og mærkelige ting sker. Visse af egnens mænd viser sig endda i besiddelse af en hidtil ukendt humanisme på andres vegne. En af dem skriver således ophidset om "...den hæslige pigeom-skæring, der er ren tortur og lemlæstelse, men stiltiende tilladt af de danske myndigheder som et led i den danske regerings politik om for enhver pris at tækkes de indvandrede fremtidige folketingsvælgere..."

Sjælden selverkendelse
En enkelt af dem udviser dog en sjælden selverkendelse, idet han vedgår, at "...mit kendskab til muslimer er ikke stort," men dette forhindrer ham nu ikke i at fortsætte: "med den viden jeg ind til nu har erhvervet om deres religion, mener jeg, at kun en tåbe frygter ikke Islam."
Sådan går det løs i JydskeVestkysten. Side op og side ned, dag efter dag. Forskrækkelsen har ingen ende. Indvandrerne beskrives som "kulturfremmede indvandrere fra lavtciviliserede lande, der bekender sig til den islamiske religion og den dermed uløseligt forbundne revolutionære politiske bevægelse." Som i Tyskland i 30'rne bliver jøderne og deres måde at slagte dyr på lagt for had, og sognepræsten i Vojens har udskiftet det kristne herlighedshåb med et skrækkens evangelium. Han er sikker på, at nye religionskrige venter i det kommende århundrede, og de vil i vildskab overgå alt, hvad menneskeheden hidtil har kendt. Retorisk spørger han: "Har vi danskere noget at frygte af det nye årtusind?" Ja, Islam! I det nye århundrede vil vi opleve religiøse opgør af en type som vi i dag ikke fatter omfanget af. At islam mener det alvorligt vil et blik på dens fremmarch og metoder mere end antyde. Her burde vi lære af islams historie og udvikling siden dens spæde begyndelse ..."

Er blot hadefuldt
Avisens redaktør vil sikkert sige, at sådan er læsernes mening, men enhver der har redigeret en læserbrevkasse ved, at redaktøren lægger linjen. Her gælder det gamle ord, at hvis man kalder på kongen i et menneske, så kommer han; men hvis man kalder på stodderen, så kommer han ikke. JydskeVestkysten kalder på stodderen. Det er ganske vist en borgerlig avis, men de synspunkter, der lægges frem i læserbrevene er ikke borgerlige i klassisk forstand, men blot proletariske. De er ikke liberale, men blot hadefulde, og de er heller ikke konservative, men blot fordomsfulde. De fleste indlæg forekommer at være skrevet af en flok uvidende mænd, uhæmmet får lov til at sprede deres meningsgylle ud over det syd- og sønderjyske område.
Man kan undre sig over hvorfor det får lov til at ske uden at blive modsagt eller korrigeret, og dette er ikke sagt ud fra et ønske om meningscensur. En seriøs debatredaktør undertrykker ikke læsernes meninger, men udfordrer dem med andre synspunkter, fremlægger tal og tabeller fra virkeligheden og sørger i det hele taget for at et bredt spektrum af synspunkter kommer til orde, for derved fremmes den ægte dialog. Men i JydskeVestkysten er der praktisk taget ingen dialog og derfor ingen ægte debat. Der er blot stalinorgler af meningsbrøl byggende på angst og had fra folk der mener det samme.

Ophidsede sønderjyder
Forklaringen skal sikkert findes i det forhold, at magtfulde kredse med tilknytning til Venstre og Det konservative Folkeparti har set, at Socialdemokratiet kan rammes fatalt ved hjælp af fremmedpolitikken, og derfor får de ophidsede og uvidende sønderjyder lov til at udgyde deres desperate had. De gør det beskidte arbejde og redaktøren kan vaske sine stuerene hænder, mens han med iskold kynisme bruger fremmedhadet som politisk våben. Tankegangen er utvivlsomt den, at når Socialdemokratiet endegyldigt er knækket, kan man altid gøre op med højrepartierne, og så sidder Venstre og Det konservative Folkeparti atter på magten. Derfor flyder spalterne i JydskeVestkysten over med infamt slam.
Chefredaktøren hedder Karsten Madsen, og han har som ovenfor nævnt et pænt navn i dansk presse. Ved læsning i JydskeVestkysten kan man erkyndige sig om, at dette pæne navn er aldeles ufortjent. Han er en af fremmedhadets danske bagmænd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her