Læsetid: 2 min.

Krigsforbrydere i NATO

18. februar 2000

Nyrup Rasmussen og Clinton er nu meldt til Krigsforbryder-tribunalet

Retssag
For danskerne er det, i hvert fald siden Sundtoldens ophævelse, en selvfølge, at vi og andre kan sejle i internationalt farvand. Tilsvarende konventioner gælder for de store europæiske floder som f.eks. Rhinen og Donau.
Ikke desto mindre har NATO og EU imod al folkeret bombet broerne over Donau i Jugoslavien, hvad der ikke blot rammer de lokale serbere, men hele den kolossale trafik, der foregår på denne Europas længste flod.
Det har ramt nabolandene Rumænien og Bulgarien, så de har tabt mange milliarder dollars i eksport. Penge, NATO og EU ganske vist har ymtet noget om, at de vil erstatte dem, men som enhver trænet iagttager af det europæiske politiske spil véd, aldrig vil blive betalt.
I det hele taget er det ufatteligt, at det EU, der hele tiden beder os om at se de 'store sammenhænge', ikke selv er i stand til at overskue konsekvenserne af sine handlinger.
Bombardementerne af de serbiske byer havde ikke kun til følge, at uskyldige mennesker blev myrdet, deres erhvervsmæssige muligheder forsvandt, og et sort marked med dets gangsterbander opstod, nej, det betød også en kæmpeforurening af hele landet, både på grund af eksplosivernes giftighed (plutonium i amerikanske bomber, f.eks), men også kolossale afbrændinger af fossile brændstoffer, der blev spredt i atmosfæren og dermed ramte langt ud over de mål, NATO påstod, de kunne begrænse deres indsats til.

FN en skygge af sig selv
Værst af alt er dog, at NATO og EU med disse krigshandlinger har sat enhver international aftale ud af kraft. De Forenede Nationer er i dag en skygge af sig selv og generalsekretæren har mistet al prestige. Dermed har NATO og EU saboteret et stort håb for alle mennesker. Det er ikke tilfældigt, at russiske generaler arrogant har udtalt, at efter bombardementerne i Serbien har Rusland ingen grund til at tage de internationale konventioner højtideligt. Og det har da også været ynkeligt at høre vestlige udenrigsministre 'beklage' folkemordet i Tjetjenien.
Derfor har jeg rejst denne sag ved det Internationale Krigsforbrydertribunal i Den Haag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu