Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

24. februar 2000

Action-man?
17. FEB. - Manden som den agerende, i forhold til sin halvdel af forældreansvaret, kan jeg ikke se noget antikveret kønssyn i. Børnene skulle gerne i fædrenes fokus, og ikke kun i Ann Lübbers' (til hvem dette var et svar).

Klaus Cort Jensen
Nørrebrogade 108B, 4.
2200 København N

Liberalistisk dobbeltmoral
18. FEB. - Venstre finder det forkasteligt at bistandsklienter skal have frit lejde til at indrømme social bedrageri uden at blive retsforfulgt. Men hvad med de økonomiske bidrag som visse erhvervsfolk o.a. har modtaget grundet bevidst forkerte oplysninger til systemet. Jamen, der er virkelig ikke noget sammenligningsgrundlag. Når vi liberale og andre godtfolk omgår loven, kalder vi det kreativitet. Og hvis man ikke var i stand til at tænke og handle kreativt, ville man jo hurtigt gå nedenom og hjem og ende som social taber. Så må konklusionen jo være at bistandsklienter som oftest er mennesker, som ikke er så gode som 'godtfolk' til at snyde og bedrage det offentlige.

Britta Matthiasen
Nr. Alle 79
4400 Kalundborg

Kaperskibene hærger stadig
20. FEB. - Kaperskibene er igen dukket op. Denne gang i Golfen. Herhjemme husker vi dem bedst fra de hjemlig farvand, hvor kaperkaptajner legalt kunne plyndre fredelige handelsfartøjer på deres vej over havene. De var udstyret med beføjelser (kaperbreve) fra statsmagten, men grænsen til sørøveri var flydende.
Danmark-Norge holdt sig ikke tilbage. Mange af ofrene var britiske handelsskibe, der blev ført til dansk havn, hvor kaperkap-tajn og statsmagt fordelte byttet.
Så sker det igen overfor Irak. Også denne gang med lovlighedens skær over sig. Sanktioner hedder det nutildags og er tiladt ifølge folkeretten; kaperbrevet er blevet moderniseret og mere udspekuleret. Men stadig er formålet at fremme kaperlandenes interesser og gennemtvinge stormagternes politik. Det enkelte land i FN har ingen indflydelse, sådan som organisationens er bygget op.
Olieembargoen mod Irak går ud over uskyldige mennesker. Det har både læger og journalister fra Europa dokumenteret. Selv børn rammes af sult og frygtelige sygdomme.
At opbringe skibe på åbent hav er et brud på internationale konventioner om havenes frihed. Men som i 1700 tallet er der ingen til at fange kaperkaptajnerne og deres bagmænd og ingen domstole til at dømme dem. Magten har stadig ret, uanset hvor usmagelig og forbryderisk, den optræder.

Bjarne Gårdsvoll
Asger Rygs gade 2, 1
Kbh. V.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu