Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
27. marts 2000

Økonomiministerens spådomme
*Det er en ønskesituation for en spåkone, at hun selv har indflydelse på om spådommen går i opfyldelse(Information den 20. marts). Men det rejser unægtelig et habilitetsproblem. Er hun inhabil som spåkone, eller er hun inhabil som minister? Men fortvivl ikke Marianne Jelved. Du får sikkert dit ønskede "ja", så du kan blive befriet for det tunge ansvar for dansk økonomi.

J.A.Meldgaard
Hasselvej 23
7570 Vemb

Unge politikere, ak ja!
19. MARTS - Det er beskæmmende, når unge politikere beskylder de ældre for at være en byrde for samfundet. Vi har dog i 40-50 år været med til at yde vore bidrag til samfundet i form af skatter og afgifter. En stor del af vore unge politikere har jo ofte en månedlig indtægt, der kommer op i nærheden af en årlig folkepension. Så mon ikke en minimal forhøjelse af skatten eller en lidt højere afgift på Mercedes og BMW'ere kunne medvirke til at fastholde den nuværende folkepension, som i øvrigt ikke i flere år er blevet opreguleret i samme omfang som lønninger og priser.
Et andet område er hjemmeplejen, som tit er meget mangelfuld. Vi ser ofte, at når hjemmepleje og andre offentlige områder (skole og plejehjem) privatiseres, forringes standarden betydeligt. Vi må have fat i og fut i Socialdemokratiet og de andre partier på venstrefløjen, så de kan tage sig sammen og yde noget konstruktivt. Vi frygter de konsekvenser det vil få for os ældre, hvis Venstre og Dansk Folkeparti kommer til magten.
Et andet problem for os ældre er, at vi efterhånden har så mange ældre-organisationer: Pensionisternes Samvirke, Ældremobiliseringen, LO's faglige og flere andre, så det er svært at holde rede på dem - bortset fra at opsplitning i så mange organisa-
tioner formindsker slagkraften.

Arne Jensen
Rosenvej 23
Sundby L.
4800 Nykøbing F.

Menneskeret
19. MARTS - Er du også menneske, før du er køn? Eller vil du lade denne definition være op til andre? Vil du affinde dig med de fordomme og forventninger, der stilles til det biologiske udtryk, dit køn? Eller vil du forsøge at tilkæmpe dig en identitet, der ikke kun er køn, men også er menneske?
Jeg har med glæde læst "Fisseflokken" og "Nu er det nok" - skrevet af en yngre generation end min, og jeg har med stor forundring fulgt den etablerede '68-generations rødstrømper, der har søgt at latterliggøre indholdet i bøgerne. Stærkt applauderet af småtskårne mænd, der ikke har fattet en brik af, hvad budskabet er, men i deres selvtilstrækkelighed blot føler deres mandighed truet.
Er det jalousi over ikke at have været inddraget og derfor måtte lide den tort at være
åndelige bænkevarmere, der har glemt det egentlige og derfor forsøger at tromle den rebelske ungdom. "Da vi kæmpede, var der noget at kæmpe for" - "I er forkælede".
Har I glemt, at det væsentlige ligger i et menneskes identitet? Det er derfra, vor verden går. Hvor er jeres støtte til den opvoksende generation?
Har I gamle trætte rødstrømper for travlt med intetsigende, underlødige tv-programmer med fokus på, hvor mange sko, kvinder og mænd har i skabet?
(Fork af red.)

Lilli Dahl Wendt
årgang 1954
Ravnsnæsvej 99
3460 Birkerød

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her