Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

14. marts 2000

Eurokrat-tro
6. MARTS - Her 55 år efter nationalsocialismens definitive nederlag vil eurokraterne åbenbart stadig have os til at tro, man kan bygge et samfund på "ikke at være som Hitler".
De mener, demokratiet må trædes under fode, hvis nogen siger: "Hov, der er noget, der ligner noget, Hitler gjorde!" - men vel at mærke kun, hvis det er oppositionen, det siges om. Det er jo åndssvagt.
Lus, arbejdsløshed og dårlige veje bliver ikke til noget godt, bare fordi Hitler var imod dem.

Frans Kristian Mikkelsen
Dyrskuevej 13-2.1
9200 Aalborg SV

Dyreetik
6. MARTS - For nylig udtalte formanden for Det dyreetiske Råd, Peter Sandø, i DR-P1 ("Herreværelset", den 1. marts), at hvis vi holdt op med at spise vore husdyr, ville vi fjerne den livs-niche, de har i det økologiske system. De ville med andre ord nærmest uddø.
Det virker ejendommeligt, at nogle dyrs betingelse for et liv er begrundet i vores fødevalg. Er det slet ikke muligt at forestille sig, at folk kunne holde høns, grise og køer, ligesom de holder hunde, katte og heste - simpelthen fordi de holder af dyr? De kunne jo skabe glæde og være til gavn på andre måder end ved middagsbordet. Også husdyr kan vel drømme - om at få et ustresset og godt liv og en naturlig død.

Carsten Sandberg
Knoldevej 2
8380 Trige

Brok eller menneskeret
7. MARTS - En præst siger til avisen den 6. marts, at han ser "eksempler på, at muslimer må folde deres bedetæppe ud i en krog eller sågar på toilettet", og en menneskerettighedsdirektør (!) finder, at den slags er "på kant med" menneskerettighederne. Avisens referent kan med stor forskrækkelse afsløre, at der på Rigshospitalet "ingen bederum (er) til muslimer, hinduer, buddhister eller patienter fra andre trossamfund."
Jeg vil hellere, at vi bruger vores kræfter og penge til at redde/hjælpe de forfulgte, vi kan hjælpe, (det er i forvejen alt for få), end til bede-/bade-/spisehuse for jeg-ved-ikke-hvor-mange religioners opfattelser af, hvordan man tilbeder sin gud.
Når de kristnes, muslimernes, hinduernes, buddhisternes eller et hvilket som helst andet trossamfunds gud kan holde ud døgnet rundt at se på, at uskyldige forbløder eller dør af sult og sygdom, klarer han såmænd nok også at se en muslim rulle bedetæppet ud på et lokum.
Hvorfor spørger avisen ikke de følsomme religiøse om, nu hvor de har deres på det tørre, hvad de har tænkt sig at gøre for dem, der blev tilbage? Eller andre nødstedte, her som der?
Jeg ser i hvert fald gerne, også fra den kant, noget mere u-egennytte, demokratisk sindelag og respekt for andres måde at tro eller lade være med at tro på.

Ole Eskesen
Bonkesvej 12, 2.tv
2650 Hvidovre

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu