Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
20. juni 2000

Hurra for broen
10. JUNI - Radioen transmitterer fra fester og glade gæster; ta' med ud på Broen. Er der noget, der ikke fejler noget, så er det troen. Kan nogen redegøre for konsortiets samlede indtægter og udgifter i forbindelse med folkefestens forskellige tiltag?!... Og så det lange!

T. Hellborn
Bag Søndemarken 1A
2000 F

Så jubler vi
13. JUNI - I forbindelse med Susanne Jorns danske udvalg af Shuntaro Tanikawas digte har et par anmeldere jublet over at kunne læse anden japansk poesi end "den evindelige haiku". Den er jo kommet ind i dansk, og øvrig europæisk, poesi fra forskelligt hold, mest nok fra Amerika, og det er naturligvis dens fremmedhed i forhold til tradi-
tionen i europæisk poesi, der har gjort den interessant.
Ligesom tanka, det femlinjede digt, hvoraf den traditionelle
haiku udgør de første tre, selv om den ikke har været så langt fremme her i landet. I Finland har en af de store modernister, Tuomas Anhava, dog f.eks. udgivet adskillige bind af dem.
Japansk poesi i det tyvende århundrede har ellers, hvad man kan se af Shuntaro Tanikawas digte og adskillige store udvalg bl.a. i Penguin, været stærkt præget af forsøget på at tilegne sig den europæiske modernismes stiltræk, så kritikerjublen kan næppe skyldes andet end en slags doven imperalistisk hoveren, eftersom man jo ikke hører tilsvarende jubel over danske digtsamlinger, der udgår sådan nogen ting som "den evindelige sonet".

Peter Laugesen
Hans Brogesvej 9 C
8220 Brabrand

Førerhunde til fodbolddommere
19. JUNI - Grønsværens blinde guder, dommerne på fodboldbanerne, må under kontrol nu. Alle ved, at fodbold i dag er meget meget hurtigere end for blot 20 år siden. Vi oplever også, at spillet er blevet forrået og voldelig med alt fra unfair riven i trøjer såvel uden for som inden for 'feltet' til de såkaldte 'professionelle' frispark og film over alt på arenaen! Allerede efter den første uges spil ved EM er det tydeligt, at der må indføres samme regler som i USA, når der spilles amerikansk fodbold (American Football). Her er der ofte samme usikkerhed, som vi ser her i dagens fodbold. Men inden for 10 sek. kan en dommer korrigeres ved hjælp af replay-monitorer, og spillet forsættes til meget større glæde for alle. Netop fordi dommerne også vurderer de samme situationer vidt forskelligt. Det til trods for klare og let forståelige regler. Man kunne også i første omgang gå over til at bruge to dommere som i håndbold. Også det vil formindske de fadæser, selv tv-seerne kan se fra deres magelige sofahjørne i disse uger og fremover!

Birk Keller
Wesselsgade 10
2200 Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her