Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
16. juni 2000

Bekendelse til Medierne
14. JUNI - Vi tror på de elektroniske medier, det almægtige tv, skabelsen af vore forestillinger om himlen såvel som om det menneskelige samfund på jorden. Vi tror på de internationale tv stationer, og vore egne hjemlige tv kanaler, undfanget af Folketinget, opvokset med bevågenhed, tilskud og licenspenge, overtaget af jagten på reklamepenge og opmærksomhed, nedstyrtet til seertalsdyrkelse for enhver pris, altid parat til at udstille og dømme levende og døde. Vi tror på den ukrænkelige ytringsfrihed, på markedets betingelser, jagten på synden, ryets formning, og de gode historiers universelle salgbarhed. Amen.
Vore Medier, I som er i Æteren! Frygtet blive dit navn: Komme dit rige; ske din vilje som i æteren, og derfor også på jorden; og beskriv os vor skyld, så vi også kan underholdes af andres skyldnere, og styr os ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Æteren og magten og æren i evighed! Amen.

Kresten Storgaard
Kalvehaven 8
2990 Nivå

Ramt på troværdigheden
9. JUNI - Godt er det ikke, at Information har en chefredaktør, der har undervist i et totalitært naboland i totalitær økonomi.
Er det synspunkt udtryk for McCarthyisme?
Nej. Det er en konstatering af, at Informations troværdighed har fået et alvorligt skud for boven.

Stig Fjord Nielsen
Ingemannsvej 8 B
Slagelse

Om stammen
Meningsforstyrrende fejl havde desværre sneget sig ind, da nedenstående læserbrev blev bragt den 9. juni. Vi prøver igen. Red.

7. JUNI - Den tjekkisk-amerikanske psykiater Stanislav Grof har opstillet en hypotese, der peger på dynamiske rødder i fødslen til stammen, nærmere bestemt fødslens sidste og mest dramatiske del. Det handler om konflikter i forbindelse med oral og anal aggression. Den orale komponent afspejler det ubehag, som barnet oplever, når dets hovede sidder fast i fødselskanalen, og kæberne er tvunget sammen i en fastlåst position. Det anale element kan spores tilbage til det forøgede tryk inde i bughulen og sammentrækningen af lukkemusklen, der ledsager fødslen. Hændelser senere i barndommen vil influere på eventuel udvikling af stammen. Fortrængning af verbal aggression - måske af obskøn karakter - synes at være af betydning.
Holder hypotesen er der håb. En behandlingsteknik, der bygger på forstærket åndedræt under veldefinerede omstændigheder, kan give oplevelsesmæssig adgang til ens egen fødsel og derved medvirke til løsning af problemet.

Gustav Hansen
Skyumvej 111
7752 Snedsted

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her