Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
14. juni 2000

Dagens ret den 28. sept.: Kamel
*Hvorfor forventer man, at den almene borger skal kunne sige ja den 28. sept., når alt peger på, at dette ja kun vil udvirke en yderligere polarisering med skarpere grænser mellem arbejdstagere og arbejdsløse? En stigende social velfærd vurderes meget lavt i forhold til økonomisk højkonjunktur med væsentligt afkast til i forvejen besiddende grupper. Med hvilken ret forlanger man, at den lille borger skal kunne sluge denne kamel?

Ole Kløcker
Gasværksvej 35
1656 Kbh. V.

Nogen bør
sige undskyld
10. JUNI - En velnæret selvgod herre (Uffe Østergaard) mener i Information den 10. juni, at venstreorienterede tog fejl og derfor skal sige undskyld. Bare det var så vel! En ting folk på venstrefløjen mente, var at hvis ikke kapitalismen blev bekæmpet, ville alle forhold blive kapitaliserede. I dag findes der ikke den sammenhæng, der ikke bliver beskrevet som en virksomhed, ikke den genstand, der ikke bliver betragtet som en vare. Venstrefløjen fik ret! Det mest effektive undertrykkelsessystem, menneskeheden nogensinde har kendt, er i disse år ved at blive totalitært. Slipseklædte kommissærer, såkaldte børsmæglere, jonglerer fornøjet med millioner af menneskers skæbne, som med et lille hovsa, resulterer i sult og elendighed. Om en ting kan jeg blive enig med UØ: Nogen bør sige undskyld.

Geert Heldager Nielsen.
Søborg Hovedgade 139A 1. tv.
2860 Søborg

Det mindste onde
10. JUNI - Intern splittelse og fløjkamp er normalt det sidste et politisk parti ønsker, men der er situationer, hvor selv fløjkamp er et mindre onde end sandheden, og den sandsynligste forklaring på Pernille Frahms' beslutning om at vende hjem, er formodentligt et eksempel på det. Hun må nemlig, ligesom alle andre, der har været i nærkontakt med EU, nu have opdaget, at EU laver et formidabelt arbejde, og at man hele tiden møder uhyre kompetente embedsmænd. Ligesom de fleste andre SF'ere, der har prøvet det, har hun nu opdaget, at det medfører holdningsændringer, som kan være meget svære at håndtere for EU-modstandere, og specielt for 100 procents-modstandere, der som Pernille Frahm, direkte har bygget deres politiske karriere på EU-modstanden. Hun har nemlig det problem, at alle hendes vælgere - og hendes mand - er indædte EU-modstandere, hvorfor et holdningsskifte vil betyde, at hun ikke længere ville blive valgt (men nok skilt). Pernille Frahm har derfor valgt at forlade EU-Parlamentet, før hun i sin sjæl bliver så overbevist EU-tilhænger, at hun ikke længere kan prædike hendes Europa-fjendske
Nej-Nej-Nej på en troværdig måde.

Henrik Leffers
Skt. Hansgade 28. Kbh. N

Til lykke
12. JUNI - Under stort ståhej drog Hendes Majestæt Dronningen til Færøerne for at fejre kristendommens indførelse der. Ja, der er virkelig noget at fejre: En lære, som blev født ved en voldsgerning, de skriftkloges og menneskenes forfølgelse, anklage og henrettelse af Jesus, hvorefter de samme mennesker, med Paulus i spidsen, byggede en 'køn' lære op, hvor man gør denne henrettelse guddommelig og betingelse for frelse, en lære, som gennem tvang, trusler og overgreb har trukket sit blodige spor gennem historien, en lære hvis 'hellige skrift' er en samling latterlige, tragikomiske, stedvist dybt formørkede (f.eks. Johannes Åbenbaring) skrifter for åndeligt umyndige, en helt igennem depraveret og sindssyg lære, der i et og alt vender sig stik mod, hvad Jesus selv lærte menneskene. Derfor: Et stort til lykke til færingerne!

Carsten Ploug Olsen
Ny Vestergade 6, 1.
5000 Odense C

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her