Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. juni 2000

Medarbejderes medbestemmelse
26. MAJ - I forhandlingerne om loven om Centre for Videregående Uddannelser og Danmarks Pædagogiske Universitet lykkedes det at komme igennem med en række ændringer, som øger de ansattes medbestemmelse. Det er vi glade for, men der er stadig mange problemer. I artiklen "Ansatte uden for indflydelse" i Information den 24. maj fremhæves, hvordan de ansatte ved Danmarks Pædagoghøjskoles fem centre føler, at de er sat uden for indflydelse. I Magisterbladet, som udkom den 25. maj, fremhæver en række tillidsrepræsentanter fra Købenahvns områdets seminarier, hvordan de også er blevet holdt uden for indflydelse på forhandlingerne om etableringen af et CVU. Undervisningsministeren må klart melde ud til seminariernes ledelser, at de skal inddrage alle relevante medarbejdergrupper - også i opstartsfasen.

Per Clausen
Formand for Dansk
Magisterforening

Uden for tårnet
26. MAJ - Oliver Stilling har været til fodbold i Herfølge og snakket med en mand med "en mørkeblå sejlerkasket af lidt socialdemokratisk arbejderobservans", om hvilken kasket oplyses at den "ikke var for fin til at have på til fodbold på Midtsjælland". Og Torben Bille har været til Bob Dylan-koncert i Horsens og siddet bag en "høj gråblå paryk" hvis indehaverske "så ud som om hun var gået forkert".
Ja, der er en verden uden for Store Kongensgade! Men hvad er meningen ellers med den slags? At ruste medarbejdere og læsere til mødet med fremtidens multietniske samfund eller hvad?

Finn Køster
Østerbrogade 54 A
2100 København Ø.

Dollaren er ikke steget
28. MAJ - I TV-avisen den 28. maj kl. 21.00 fremkommer Sten Bostrup med en faktuel, beklagelig fejl.
Under indslaget om adoption siger Sten Bostrup, at de stigende priser skyldes den høje dollarkurs.
Dette er forkert! Dollaren er ikke steget, men euroen er der-imod faldet!
Og eftersom Danmark er koplet op på euroen, falder kronen også over for dollaren.
Grunden til euroens inflation er dels den mangel på styring, ECB lider under og dels euroens store problem: at den skal kontrollere 12 forskellige økonomiske markeder via en valuta.
Dette er en klar umulighed, og derfor vil vi i den kommende fremtid se en fortsat dalende eurokurs.
En dalende kurs, som er til skade for Danmark. Men ikke på grund af USA - udelukkende på grund af euroen!!

Morten Messerschmidt
Græse Mølle 4
3600 Frederikssund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her