Læsetid: 1 min.

Blodritual

Debat
26. juli 2000

Påstanden om, at grindehvalerne ikke føler smerte, når de bliver dræbt, er udtryk for
total afstumpethed

Grindedrab
Vi er vældig mange danskere, der støtter Paul Watsons kamp mod færingernes brutale grindedrab. Vi, der har oplevet disse uhyrligheder i virkeligheden, ved, at de såkaldte eksperter, som pressen har trukket frem, og som påstår, at grindehvalerne ikke føler smerte, når de bliver dræbt, enten er totalt afstumpede eller fulde af løgn. Det har også været ubehageligt, at være vidne til de danske politikeres uvidenhed og fej-hed i denne sag.
De konservative har givet udtryk for, at Paul Watson ikke kæmper for de store havpattedyr, men for egen vinding.
SF siger, at Paul Watson burde kæmpe for de mange marsvin, der hvert år drukner i de danske fiskeres net. Var det ikke en idé, at Folketinget forbød fiskerne at fiske med denne type net - eller mener SF, at etik og moral som sædvanlig vil være opløselig i penge i det danske folketing - og at vi derfor også har brug for Paul Watson til at redde marsvin fra en grusom druknedød?

Det mest stupide
Men det mest stupide udsagn er dog kommet fra Enhedslisten, der siger, at færingerne er den mest truede art på Færøerne - og derfor har ret til at udføre de grusomme massedrab på grindehvalerne. Denne 'truede' art har en af verdens højeste ø-levestandarder og har iøvrigt lige bygget endnu en tunnel til cirka 30 mio. kr, så de kan komme lidt hurtigere til lufthavnen.
Derfor mange tak til Paul Watson og besætning for deres kamp for havpattedyrene.
Hvis det danske militær i deres iver efter at beskytte færingernes hvaldrab - eller færingerne i deres iver efter at opretholde deres ældgamle blodritual - forulemper hvalaktivisterne, vil vi betragte det, som om de har forulempet os.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her