Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
12. juli 2000

Om Glistrup og Information
6. JULI - Glistrup-'racisme-sagen' om ytringsfrihed i indvandrerdebatten er epokegørende, bl.a. fordi nu også Højesteret nægter at tage stilling til sandhedsbeviset for de dømte tv-debat-udtalelser.
Information søger at tilsværte Glistrup som snakkesaglig ved at lyve om to timers taletid, hvor sandheden er ti minutter, og ved at lyve, at ingen andre blade dækkede sagen.
Glistrups rolle er som drengen i Kejserens Nye Klær - at vise, at skattesystemet ikke har tøj på - og nu også, at statens censur ('mundkurv-tiltag') går ud over det i loven tilladte.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46
2200 Kbh. N

Svar: Der stod ikke i retsreportagen (format, den 23. juni), at Mogens Glistrup havde to timers taletid ved det retsmøde, der fandt sted i Højesteret den 22. juni. Derimod stod følgende i artiklen:
"I landsretten fik han således kun lov at tale i cirka to timer, inden retsformanden fratog ham ordet".
Der var her tale om en beskrivelse af, hvad der foregik ved sagens behandling ved en lavere retsinstans.
Mogens Glistrups taletid i Højesteret beskrives i retsreportagen korrekt som "knap 40 minutters enetale".
Retsreportagen har ikke hævdet, at "ingen andre blade dækkede sagen".
Derimod står der, at "da Mogens Glistrup først på eftermiddagen nåede til sin store forsvarstale i Højesteret, var formats udsendte medarbejder den eneste tilbageværende repræ-sentant for massemedierne".
Andre journalister overværede en del af retsmødet den 22. juni.
Der er således intet hold i påstandene om, at formats retsreportage indeholdt fejl. Redaktionen fastholder alle detaljer i artiklens beskrivelse af retssagen mod Mogens Glistrup.
Red.

Usmagelig personfnidder
6. JULI - Journalist Kim Larsen skrev den 6. juli en artikel om lederen af Roskilde Festivalen Leif Skov, som han kaldte "Leif den topstyrende".
Det overrasker mig virkelig, at Information vil være bekendt at bringe en sådan artikel. Er det efter den tragiske ulykke, hvor ni unge mennesker dør på Roskilde Festivalen, at det er blevet interessant at skrive om Leif Skovs 50-års fødselsdag tilbage i 1996. Eller at sammenligne ham med Amdi Pedersen. Eller være sur over, at han tillader sig at have et liv, hvor journalister må vente, til det bliver deres tur.
Kim Larsen, din artikel kunne have været O.K. for år siden, men nu, mindre en uge efter ulykken vil jeg betegne den som usmagelig personfnidder uden respekt for alvoren i den tragiske ulykke og udredningen af, hvordan det kunne gå så galt.

Karen Christiansen
Tunøvej 15,
4600 Køge

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her