Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
11. juli 2000

Rusten günther
30.JUNI - Det var en glæde at læse Lisbeth Bondes kritiske artikel den 29. juni om den væmmelige nye skulptur i haven ved Det kongelige Bibliotek. Hvordan har man dog kunnet finde på at ødelægge det yndefulde rum, som haven udgør, med sådan en rusten günther? Lærer de ikke på Kunstakademiet, at et haverum kan danne den skønneste figur? Som det var tilfældet i bibliotekshaven, endda et duftende og kvidrende rum, før denne grimme potensdemonstration kom til. Nu står den dér og stritter, mere eller mindre frivilligt ladende sit vand ned i dammen. Hvis nogen samler ind til skulpturens fjernelse, giver jeg gerne et bidrag.

Eske K. Mathiesen
Ragnhildgade 42
2000 Østerbro

Morten Korch eller bingo
30. JULI - I et indslag i Radioavisen den 30. juni. kl. 7 gjorde man rede for de utilfredsstillende forhold, de yngre handicappede bliver udsat for, mens de opholder sig på et plejehjem. Underholdningen består tit og ofte af Morten Korch-film.
Kunne det ikke tænkes, at gamle mennesker ligeledes er utilfredse med den form for underholdning? Men det er måske yt at interessere sig for andet end banko spil og lignende?

Francisca Harksen
Tværvej 3
6300 Gråsten

Keramisk lager
4. JULI - Den 26. juni var der en artikel om Royal Copenhagen A/S' flytning af sit lager i Hvid-ovre til Malmø i Sverige.
Det fremgår i overskriften, at danske lagerarbejdere er for dyre, og at det skulle være den afgørende grund til at flytte lageret fra Hvidovre til Malmø.
Hvis ledelsen på virksomheden ikke er fuld af løgn, er det en helt forkert fremstilling af virkeligheden.
Efter hvad ledelsen har orienteret om på samarbejdsudvalgsmøderne på virksomheden, er det en helt anden grund til flytningen.
Grunden til flytningen er, at Royal Copenhagen har to lagre i Sverige og et lager i Danmark, virksomheden har haft det ønske at lægge alle lagrene sammen til et stort centrallager.
Det lager, som var placeret i Hvidovre, var ikke stor nok til at samle det hele, og lageret i Sverige lå ikke centralt nok.
Derfor besluttede man at bygge et nyt lager, og gik i gang med at undersøge de forskellige muligheder.
Som vi har forstået, fik man et tilbud i Malmø, som var ekstremt billigt, og det var den afgørende grund til, at det blev Malmø.
At lønnen er lavere i Sverige, er heller ikke rigtigt. Mindstelønnen i Sverige er højre end i Danmark.
Men i Danmark - lageret i Hvidovre - er der aftalt en lokal løn, som er højere end mindstelønnen. Så argumentet om, at lønnen er mindre i Sverige end i Danmark er en lokal beslutning, som ledelsen har taget.

John Westhausen
Afdelingsformand
Keramisk Fagforening, SiD

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her