Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. juli 2000

Panik
*Det virker mere og mere, som om der er panik i regeringen omkring den forestående afstemning om Euroen. Efterhånden som meningsmålingerne ikke falder i den rigtige smag, begynder man at ryste i bukserne og retter mere eller mindre seriøse angreb mod enhver, der har en anderledes mening. Det er ikke sundt for debatten, og giver kun befolkningen lede inden folkeafstemningen.

Flemming Rasmussen
Belsager 29
2670 Greve

nyttigt.com
27. JUNI - I jeres serie 'Sydhavnen.com' interviewer I den 24. juni en ung cand. merc. i mobiltelefonselskabet Ericsson.
Hun siger bl.a: "Når alle os, der arbejder rigtigt hårdt og tjener pengene, skal aflevere 60 procent af indkomsten i skat, så vil man godt have, at de mennesker, der får penge af staten, skal yde noget, i det omfang de nu kan. Ellers bliver resultatet en mavesurhed over, at man pisker rundt 80 timer om ugen og betaler skat, mens der går en masse mennesker rundt og laver ingenting".
Lidt mere økonomisk præcision kunne ønskes af en cand. merc.:
Man betaler ikke 60 procent af sin indkomst i skat, men betydeligt mindre. Hun tænker nok på marginalskatten.
De, der arbejder rigtigt hårdt, får også penge af staten: Infrastruktur, skoler, lægehjælp mm. Og mange skattefradrag.
Og lidt mere logisk præcision kunne ønskes af en akademiker:
Hun har selv valgt at piske rundt 80 timer om ugen (45 timer står der i øvrigt et andet sted). Så inden mavesurheden tager over, kan hun jo bare vælge at gå på støtten. Men mon der virkelig er noget at misunde?
Det er altid noget, at hun ikke siger, at de andre skal lave noget nyttigt. For så kunne man spørge, om hun selv gør det. "Vi er her for at skabe værdi for vores aktionærer og groft sagt ikke andet". Nyttigt? Tja.

NiIs Jepsen
Bækkevang 4
2800 Lyngby

For Krone og Fædreland
23. JUNI - Det er forstemmende, når et ungt, veluddannet menneske tager skyklapper på, som Mona Sheikh gør i sit sidste indlæg 'For Krone og Fædreland', hvor hun indirekte anklager Euro-modstandere og skeptikere for at nære fremmedhad mod indvandrere.
Til Sheikh's orientering kan jeg oplyse, at modstand og skepsis mod en europæisk union ikke er af ny opfindelse - faktisk eksisterede den i stort omfang allerede i 1972, mange år før indvandrerdebatten.
Hvis Mona Sheikh ville gøre sig lidt anstrengelser for at studere den modstand og den skepsis, der i tidens løb har været imod unions-projektet, ville hun opdage en hel del andre bevæggrunde. Bevæggrunde som bekymring for global udbytning af 3. verdens lande og Østeuropas svære situation, det demokratiske underskud i struktur og opbygning, den manglende styring af markedsøkonomien og industrilobbyerne, bekymring for det danske arbejdsmarked og for manglende indflydelse på egne forhold, forbrugerbeskyttelse, miljøbeskyttelse og harmonisering af velfærdsstrukturen, hvor den danske opbygning er helt forskellig fra andre EU-lande, etc.
Jeg vil derfor bede Mona Sheikh om en lidt mere nuanceret indfaldsvinkel til dette emne.

Lilli Dahl Wendt
Ravnsnæsvej 99
3460 Birkerød

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her