Læsetid: 1 min.

Ulydige borgere

Debat
24. juli 2000

Det virkelige hærværk, motorvejsbroen, får lov til at stå som et monument for tidens forfejlede trafikpolitik!

Trafikalt
Engang imellem er det nødvendigt, at borgerene tager deres ansvar for kommende generationer alvorligt, også selvom dette måtte indebære at borgerne herved går imod politiske beslutninger og den gældende lov. En gang imellem er modsætningen mellem, hvad der er gældende lov, og hvad der BURDE være gældende lov, så stor, at borgeren må vågne op og sige fra!
Efter min mening burde loven være at arbejde for en bæredygtig udvikling frem for at modarbejde den ved at satse på forurenende transport.
I forbindelse med bygningen af motorvejen mellem Århus og Herning, har foreningen Jyder mod Overflødige motorveje utallige gange forsøgt at komme i dialog med politikerne, for at argumentere for en mere langsigtet og bæredygtig trafikpolitik.
Motorvejsbyggerier løser ikke problemerne med den stigende biltrafik, men bidrager til dem, derfor er satsning på motorveje ukonsruktiv.
Danmark har forpligtet sig til at nedbringe CO2-udslippet, men har nu erkendt, at målet ikke kan nås, medmindre trafikken nedbringes. I stedet for at tage konsekvensen af dette, og gøre hvad der er muligt for at løse trafikbehovet ad andre veje, fortsætter politikerne med at asfaltere landet.
Det er den modsætning mellem holdning og handling, vi vil gøre opmærksom på med vores civile ulydighed, senest ved aktionenen i Hammerum, hvor vi dekorerede en motorvejsbro.
Af hensyn til naturen og lokalsamfundene, som vil blive smadret af motorvejsbyggeriet, og til de kommende generationer, som kommer til at stå med regningen for vor tids egoistiske fremfærd, vil vi appellere til befolkning og politikere om at tage vores argumenter alvorligt.
Det er trist, at vores malerier udlægges som hærværk, som skal spules væk, samtidig med, at det virkelige hærværk, motorvejsbroen, får lov til at stå som et monument for tidens forfejlede trafikpolitik!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her