Læsetid: 2 min.

Freden udsat, ikke tabt

Debat
2. august 2000

En besynderlige udgave af historien

Fredsforhandling
Hvor var det dog deprimerende at læse Informations lederartikel "Freden udsat" den 26. juli - bedst som man troede, også Inf. støttede alle gode kræfter i fredens sag, må man konstatere, at den hadske kronik forleden åbenbart har påvirket redaktionen eller i hvert fald fris i en sådan grad, at alt nu bliver sort/hvidt.
Lederskribenten vil gerne have os til at huske historien - men en besynderlige udgave af historien! "Israel besatte Vestbredden, Gaza og Østjerusalem i 1967" - hvorfor skal vi glemme historien bag? Jo, for hvis Informations læsere blev mindet om forholdene i Mellemøsten op til juni 1967, ville de måske have en vis forståelse for, at jøderne ikke lod sig overrumple, men i juni 1967 på seks dage fik reddet den kun 19 år gamle nation.
Det er fri fantasi, at Israel "først i 1980 skulle have er-klæret Jerusalem som sin hovedstad" - det gjorde Israel, da det efter uafhængighedskrigen i 1948/49 stod klart, at Israel fik magten over den vestlige del af byen, mens den østlige blev besat af jordanerne. Derfor flyttede præsidenten og regeringen til Jerusalem, derfor ligger Knesset i Jerusalem og derfor ligger Højesteret i Jerusalem. Når nogle af institutionerne de første måneder fungerede ude i Tel Aviv, var det jo netop på grund af krigen.
Det er en forbløffende påstand, at "Arafats Palæstina uden Jerusalem som politisk centrum ville komme til at bestå af et kludetæppe" - ud fra alt, hvad der er kommet frem fra Camp David, har det været klart, at palæstinenserne ville få op mod 90 pct. af det land, jordanerne og ægypterne besatte i 1948 - og dermed selvfølgelig ikke noget "kludetæppe", men en sammenhængende stat, med hovedstad i - ja, alt tydede jo på Abu Dis-kvarteret i det østligste Jerusalem.
Det er en ny rekord, når fris nu hævder, at der var flere millioner palæstinensiske flygtninge, som blev fordrevet under arabernes angrebskrig mod Israel i 1948. Selv Arafat taler dog "kun" om 700.000 flygtninge og deres efterkommere - og fris glemmer totalt de mange jøder, der samtidig blev fordrevet fra de arabiske lande !
Selvfølgelig må "palæstinenserne opgive enhver fortsat kamp mod Israel", hvis der skal blive fred! Pt. håber alle, at de løsladte IRA-folk og protestantiske terrorister i Nordirland vil opgive "enhver fortsat kamp" - ellers bliver der ikke fred i Nordirland. Vi taler faktisk om kampen for fred - så kan man da ikke blive forarget over, at man fra begge sider må opgive kampen mod hinanden - prøv at slå op under ordet "fred" i encyklopædien!
Den afsluttende sammenligning med Holocaust taler vist for sig selv!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her