Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

16. august 2000

Børnemord i demokratiets navn
11. AUG. - Sultens våben har i det tyvende århundrede været flittigt anvendt af de såkaldte demokratier. Den afskyelige praksis er stadig i kraft over for en række nationer, typisk lande der i forvejen har en lav levestandard. Nordkorea kunne for eksempel ikke få den tilstrækkelige nødhjælp under naturkatastrofen, fordi demokratierne havde udset landet som en
pariastat.
Det samme gælder for Libyen, Burma og Cuba. Og i Jugoslavien vil man straffe Milosovic, forklarer man.
Men man rammer aldrig lederne; det er kun et ynkeligt påskud. Man rammer almindelige mennesker, især dem der i forvejen står svagt. Men med disse metoder håber de herskende nationer at skabe grobund for et oprør, så mere vest-sindede regimer kan komme til magten. Demokratiske forhold spiller i virkeligheden en mindre rolle.
Den grusomste af disse boykotter, er olieembargoen mod
Irak. Ifølge de sidste tal har en halv million børn mistet livet pga. af den effektive udsultning af befolkningen. Ikke siden nazisternes holocaust og Pol Pot er der begået en større grusomhed over for et folk. Består Vesten stadig af demokratier, eller er det kun navnet, der har overlevet?

Bjarne Gårdsvoll
Asger Rygs Gade 2,
1727 V.

Værdiernes indtogsmarch
11. AUG. - I NATO-besatte Kosovo, hvor mord er dagligdags, vejer menneskeliv ingenting. Alligevel opfordrer Martin Rossen og Louise Mariegaard den danske regering til at "føre an i skabelsen af en værdiernes verdensorden," hvor jura vejer endnu mindre.
Det ligner en dårlig spøg, når to stud.scient.pol. (og medlemmer af Socialdemokratiet) bygger deres kronik den 9. august), over en populær misopfattelse af NATO's aktion. Kronikken, hvis konklusioner trodser beskrivelse, men heller ikke frister til det, fremstiller dens tvivlsomme begrundelse, som var det "et nybrud, som fortjener anerkendelse".
Lad os få dømt de største krigsforbrydere først - de sidder stadig i Det Hvide Hus! Den danske regering, som Martin Rossen og Louise Mariegaard nu appellerer til, er også medskyldige i NATO's ulovlige, uhensigtsmæssige og helt fantasiløse bombeangreb på Jugoslavien.
Som måske genoptages, før vi får filosoferet os frem til, hvad vi skal tro - eller tænkt over, hvad vi egentlig skal mene om "værdierne" i det. Hvorfor ikke trække tropperne hjem - og så i øvrigt begynde at opføre sig ordentligt?

Godfred Louis-Jensen
Enighedsvej 3,
2920 Chl.

Jeg forstår intet
13. AUG. - Tyskland gennemfører en ekspansiv finanspolitik for at bekæmpe den udbredte arbejdsløshed. Jeg kan ikke for-stå, at Gitte Terp Henriksen (SF's hovedbestyrelse) kan være imod: En socialist der går ind for arbejdsløshed? Jeg kan heller ikke fatte, hvordan hun kobler det sammen med, at vi skal stemme nej til ØMU'en.

Balder Asmussen
folketingskandidat
Hobro/Skørping for SF

Hvad går der af formanden?
Formanden for Narkotikarådet, Preben Brandt, klandrer nu sundhedsministeren for, at hun ikke på forhånd rådførte sig med Narkotikarådet, da hun tog initiativ til en slags handlingsplan for bekæmpelsen af ecstasy.
Hvad tænker formanden dog på? Offentligheden har i lang tid forgæves ventet på et udspil fra Narkotikarådet. Kun to af rådets medlemmer har udtalt sig om sagen og vel at mærke ikke som medlemmer af rådet!

Birk Keller,
centerleder,
Wesselsgade 10,
2200 Kbh. N

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu