Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

15. august 2000

Derfor Henrik!
10. AUG. - Søren Steen-Jensen, medlem af Det Radikale Venstres hovedbestyrelse skriver i artiklen "De måske IT-egnede" (Information den 2. juni) "I Danmark er der ca. 3.000 børn og unge ud af hver årgang, der af medfødte og/eller sociale årsager har særlige behov, grundet i boglige, indlærings- og funk-
tionsmæssige vanskeligheder." Henrik Dahl - Danmarks slagfærdigste sociolog - beklager, at bogen Borgerlige ord efter revolutionen ikke helt har rejst den debat, han havde håbet. (Information den 3. aug.) Jørgen Steen Nielsen, chefredaktør på Information omtaler i en smertefyldt kommentar til Venstre-fløjens sorgarbejde (Tillæg til Information den 31. dec. 1999) blandt andet den slagfærdige sociolog og hans ligesindede og citerer: " ... alt, hvad vi har at tilbyde de udstødte, er en opfordring til at tage sig sammen." Jeg ser ingen grund til at debattere en bog, der ikke har andet at tilbyde de ca. 3.000 børn og unge ud af hver årgang, der af medfødte og/eller sociale årsager risikerer marginalisering eller udstødning.

Dennis Bågøe
Skjoldvænget 52
5610 Assens

Hvad blev konklusionen?
10. AUG. - Temaet "Opgør med fortiden" var præget af, at nogle i interviews m.m. gav udtryk for at et opgør med de revolutionære holdninger på venstre-fløjen i 60'erne, 70'erne og 80'erne var på sin plads.
Hvorefter der kom en masse rasende indlæg fra socialister og kommunister på debatsiderne, der tog pis på hele debatten og understregede at der aldeles ikke var noget at diskutere, endsige kritisere, fordi venstrefløjen, inkl. de selv, havde altid stået for solidaritet med verdens undertrykte o.s.v.
Samt at, de der tog debatten op, var nogle nærmest fascistiske inkvisitorer, der ville alle gode socialister til livs.
Det kunne ikke bruges til så meget. Kun Troels Toftkær havde et centralt indlæg den 4. juli med spørgsmål til Lars Bonnevie og Morten Thing om radikaliseringen af De Danske Vietnamkomiteer. Der kom aldrig noget svar. Hvorfor?
Jeg savner derfor en afsluttende og opsummerende helsides artikel fra en af Informations medarbejdere, i stil med Kristen Bjørnkjærs "Storm over fortiden" som indledte serien den 3.-4. juni.
Hvad kom der ud af det?
Hvad blev konklusionen?

Mikkel Plum
p.t. Minervavej 46
6960 Hvide Sande

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu