Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
31. august 2000


Ellers tak, Holger
22. AUG. – Det kan godt være, du, Holger K. Nielsen, har fortrængt begivenhederne omkring Maastricht-afstemningen i 1992, men det er vi en hel del andre, der absolut ikke har.
Den rolle du spillede ved at være primus motor i at slette en demokratisk, bindende folkeafstemning og erstatte dens Nej med et såkaldt »nationalt kompromis«, var ussel.
Minsandten om du ikke nu – i kronikken den 23. juli i Information – lægger op til et nyt forræderi over for det forventelige Nej til euro/ØMU’en. Denne gang hedder din opskrift ikke »nationalt kompromis«, men »fleksibilitet«, og du er fræk nok til at sige, at »undtagelserne« gjorde Danmark til »foregangsland på fleksibilitet«. Der var dog ikke mere »foregang« i undtagelserne, end at de kun var få dage gamle, før de blev undsagt af regeringen.
Det Nej, der nu skal lyde, skal være helt konsekvent og en forløber til udmeldelse af den klub (EU), som tilsyneladende skal styres af »integrationsivrige lande« som Frankrig og Tyskland, hvis ledere kun undgår alvorlige retssager for korruption og nepotisme pga. deres immunitet som regeringsansvarlige – et par nydelige førerhunde, må man sige! Jeg siger ellers tak! Og ser frem til en lige så klar melding fra Holger og SF!

Thyra Hansen
Grønnevej 261,
2830 Virum

Kære Rikke
Agnete Dam!
23. AUG. – Jeg har hørt mange morsomme bemærkninger om dig, din fotograf og din lille artikel den 11. august om »Panik«, venstrefløjens nye musiske indslag i »kampen«.
Omsider fik jeg fremskaffet artiklen til selvlæsning. Undren og vantro. Findes der en journalist, der ikke kender Arne Würgler og Benny Holsts betydning for venstrefløjen? Eller Jesper Jensens – tekstforfatteren som du ikke en gang nævner?
Enten er niveauet for ansatte på Information faldet væsentligt, eller også er du meget ung.
Måske har din redaktør håbet at højne din indsigt ved at sende netop dig derhen til Enheds-
listens præsentation af »Panik«?
Arne Würgler og Benny Holst har sunget os til at bevare kampmodet. I to generationer. Optimisme, socialisme og mod-EF/EU. Og Jesper Jensens betydning for os »til venstre for midten« er enorm. Lidt som PH, men ham kender du måske heller ikke? 1. maj sidder jeg altid i Fælledparken. På Den rigtige side af vejen, lige foran scenen, når »Sømanden og stjernerne«
(guess who) optræder.
Tag og lån de go’e, gamle sange hos dine kolleger. Og mens du lytter, lad så som om du var din mor til et »Rød Front-arrangement«. Prøv at fornemme, hvordan »vi« elsker de sange – og synger med!

Elène Breinholt
Nørremarken 24,
4000 Roskilde

Kompasset rundt
27. AUG. – Det er sandt, at nordpolen findes. Hr. A vil nordpå.
Det er sandt at sydpolen findes. Hr. B vil sydpå.
Her kan ingen nok så dygtig ekspert skære igennem og af-sløre, hvad ’Sandheden’ er, men dog nok fortælle at stien gennem skoven, som de to herrer vil følge, går mod øst.

Geert Heldager Nielsen
Søborg Hovedgade 139A

You must be kidding
Et ja til euroen vil på længere sigt betyde et farvel til dansk som sprog. Den logiske grund er den, at et fælles sprog er en forudsætning for at demokratiet kan virke. Jyder og bornholmere kan forstå hinanden gennem det fælles danske sprog, mens dialekterne er på vej mod udryddelse. En fælles mønt kræver et fælles demokrati og derfor også et fælles sprog. Jeg kan ikke skrive et læserbrev omkring EU’s pengepolitik, og sende det til aviser i resten af Europa – der er jo næsten ingen der forstår dansk. (Fork. af red.)

Kjeld Flarup,
amtsformand for Fremskridtspartiet
i Ringkjøbing Amt

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her