Læsetid: 2 min.

Nej-sigere knebles

Debat
21. august 2000

Den politiske og økonomiske overklasse tømmer Grundloven for indhold

Afstemning
Efterhånden aftegner der sig et mønster i forsøget på at afskaffe Grundlovens paragraf 26 ved indførelsen af euroen.
Vor grundlov, der blev til igennem 150 års forfatningskampe, bitter strid og samarbejde i en fordragelig atmosfære, der udsprang af denne lange historiske tradition, bliver tømt stykvis for indhold af den danske politiske og økonomiske overklasse.
Særligt grelt er dette i forbindelse med den skandaløst sjuskede behandling, der blev resultatet af Schengen-lovgivningens hastebehandling i Folketinget. Aftalen berører en række grundlovssikrede rettigheder, borgeren havde i forhold til politiet.
Det er et sammenrend af borgfreds-partier i Folketinget med en lille klike folketingspolitikere, der gennemtrumfer, at borgerne skal afgive deres rettigheder til magtfulde fremmede organer.
Dette forhold skærpes af, at det er det underprivilegerede Danmark, der står i skarp modsætning til over-Danmark. Vi ser det tydeligt i en spørgeskemaundersøgelse om holdningen til angrebet på paragraf 26 i Grundloven i forbindelse med beslutningen om euroen. 41 procent af dem, der har en husstandsindkomst på mindre end 149.000 kr. stemmer ja, mens 62 procent af dem, der har en indkomst på mere end 600.000 kr. stemmer ja.
Dette sætter den uanstændige fordeling af kampagnemidler i relief, idet særligt Socialdemokratiet med tilknyttede fagbevægelse også rask væk bruger organisationernes nej-sigeres kontingent i deres ja-kampagne!
Derfor er euromodstanderne fra alle partier nødt til at anvende andre midler til at få mennesker i tale. Stort set alle medier er særdeles selektive til ugunst for nej-siden. Derfor går man ud til de arrangementer, hvor der er mange mennesker i forvejen f.eks. markeder af forskellig slags. Det er en relativt billig og effektiv måde at få oplysning formidlet bredt.

Forbud på marked
Når en kommune som Løgumkloster så forbryder dette må det gå langt ud over dens beføjelser. En formulering som den anvendte i skrivelsen til os fra kommunen den 7. august 2000: "...Markedsudvalgets bestemmelse om, at der under markeder o.l. ikke må laves politisk agitation, herunder uddeling af politisk materiale" må være i strid med censurparagraffen i grundloven (paragraf 77) og er derfor sendt til prøvelse i Tilsynsrådet for Sønderjyllands Amt. (Bemærk det fremhævedes elastik i ordlyden). Det er efterhånden vor eneste mulighed over for hykleriet og det politiske bedrag at bruge retssystemet og de politiske kontrolinstanser. Der er ikke tale om mindretalsbeskyttelse, men vi er flertallet, der skal beskyttes!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her