Læsetid: 1 min.

Med ved bordet

3. august 2000

Danmark uden indflydelse i EU

Dyrevelfærd
"Kommissionen mener, at den mest effektive måde at skabe udbredte forbedringer i dyrevelfærdsnormerne på er at arbejde frem mod en international konsensus om emnet." - Sådan skriver David Byrne på Kommissionens vegne 22. december 1999. Dette er et eksempel på, hvordan EU-systemet fungerer, og det viser med sikkerhed, at det ikke er Danmark, der sætter standarderne i EU. Tværtimod!
EU-fanatikernes påstand om, at Danmark har indflydelse i EU er naturligvis usand. Beslutningerne i EU træffes ud fra gennemsnittet - eller pakket lidt ind ved "international konsensus" Det er ikke Danmarks høje dyrevelfærdsniveau, der er afgørende, men derimod gennemsnittet af alle EU-landes dyrevelfærd - lige fra Portugal, over Frankrig til Danmark og reglerne vil følgelig blive væsentligt vagere end de danske.
Danmark har ingen indflydelse i EU. Til gengæld tvinges vi mange gange om året til at indføre love, som EU - ud fra gennemsnitsbetragninger - har besluttet. Dette er ikke et tilfredsstillende demokrati - slet ikke for Danmark!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu