Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
27. september 2000


Hvis krone ikke fandtes
Vil jeg kunne vænne mig til at se Verner i spidsen for Euro Taxa? Vil mine børn kunne håndtere omvæltningen af de gamle børnelege: En-To-Tre Euro for Astrid! Vil søndagssilden kunne sprælle med halen i selskab med en Euro akvavit? Jeg ser for mig, at faster Annas flotte lyse-euro aldrig bliver helt den samme. Og min tandlæge, den kære borebisse. Vil hun skulle installere guld- eller porcelænseuroer i munden på sine patienter? Kan Søren Ryge gå i sin have, mens vinden suser i træeuroerne?

Mads Lund Larsen
Midtervej 15
Taastrup

Giv tvivlen en stemme
26. SEPT. – »Et ja er et ja til et ukendt land. Et nej er et ja til det, vi kender«. Velbekomme. Gud, konge og fædreland – og hvor har vi det da godt alle sammen. Høj som lav, rig som fattig, mand som kvinde, hjemsøgt som hjemløs. Hvad skal vi egentlig med et socialistisk parti? Hvad skal vi med visioner og ukendt land? Nej, fy for søren. Holger går ind for det vi kender – vores velfærd og vores bom-stærke økonomi. Vi kan klare os, som han siger i annoncer – og ser selv rigtig bomstærk ud. Internationale var noget der blev sunget til festlige lejligheder engang. Næh, socialisme er at vælge det man kender – og holde sig væk fra det væmmeligt ukendte ude i den store verden. Fællesskab med udlændinge (fy dog), og fælles mønt og den slags. Solidariteten har det nu engang bedst inden for monarkiets og nationalstatens trygge rammer. Lad os hygge os omkring havegrillen de næste mange somre sammen med Pia Kjærsgaard. Hende kender vi jo. Bomstærk og ren velfærd. Som Holger siger: »Brug din indflydelse den 28. september. Giv tvivlen en stemme«.

Y. Søndergaard Jensen
Ellebakken 10
2750 Ballerup

Det tolerante samfund?
20. SEPT. – I anledning af Karen Jespersens bemærkninger om kristne danske værdier over for ditto muslimske arabiske, kunne det anføres, at der i 700 år var en kultur i Europa, hvor kristne, jøder og muslimer levede side om side, nemlig da araberne (maurerne regerede i Spanien).
Intolerance og forfølgelserne satte ind, da det kristne kongepar Isabel og Fernando erobrede Granada og sendte arabere og jøder på flugt. En sen frugt af denne tradition var general Franco, der tillige med Mussolini modtog Kristusordenen af paven.
I Nordirland slås man på det allerkristeligste.
Bevar mig for de vilde kristne.

Hans Thomassen
Thorsvej 12
4220 Korsør

Læg afstand, Ritt
20. SEPT. – Ritt Bjerregaard er, i følge Information den 20. september, bekymret for at danskerne i udlandet vil blive opfattet som fremmedfjendske, hvis vi stemmer nej til ØMUen. Mon ikke en sådan opfattelse snarere opstår på grund af de udtalelser, vores indenrigsminister er kommet med omkring isolering af asylansøgere på øde øer og den danske kulturs overlegenhed.
Hvis Ritt Bjerregaard virkelig er bekymret for Danmarks rygte på dette område, ville det måske hjælpe, hvis hun klart og utvetydigt tog afstand fra Karen Jespersens udtalelser.

Kristian H. Pedersen
Middelfartvej 51
5466 Asperup

Proportioner
22. SEPT. – For lige at få proportionerne på plads, kunne det være interessant, at få at vide hvem SF og Enhedslisten ser som den største trussel mod dansk velfærd, euroen eller Venstre og Konservative?

Henrik Leffers
Skt. Hansgade 28
2200 Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her