Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
4. oktober 2000


Klaaaaaaaphat
*Jeg noterer mig:
*at de danske aktier stiger
*at kronens kurs stiger
*at formanden for Det økonomiske Råd advarer mod en overophedning af den danske økonomi
*at den meget gamle Helveg (Morten altså) nu går sammen med CD om at hjælpe erhvervslivet.

Claus Heinberg
lic.scient.
Roskilde Universitetscenter

Folkets sejr
29. SEPT. – Hvorfor bliver nej’et af både aviser og fjernsyn betegnet som Pia K.’s sejr? Hvad er det, der har fået medierne til at gå amok i deres dækning af Dansk Folkeparti, så man skulle tro, at 53 procent af danmarks befolkning har stemt nej til eu-roen på grund af usolidarisk, småborgerligt og gement fremmedhad? Jeg forstår ikke, hvad al denne mediedækning skal gøre godt for, det definerer det danske nej på en måde, der krænker enhver nej-siger, som ikke er på Kjærsgårds side, hvilket forhåbentligt må gå hen at blive i hvert fald de 50 procent af nationen, som har brugt sin stemme på et nej, der skal forebygge fort Europas fremgang som verdensmagt. Det er til at brække sig over, den måde man ved hver spise-seddel, ved hver kiosk bliver mindet om den sindsyge, der florerer i forsmåede grupper af befolkningen.

Maiken Bruun-Aamodt
Hyrdevangen 34, Brønshøj

Fuld fart væk fra folket
1. OKT. – Politikerne har blæst projektet EU og ØMU op til en elitær vinderaffære med fuld fart på karriere og industri. Politikerne har øget afstanden mellem dem og os, f.eks.: Daginstitu-
tionsområdet. Der blev kort tid efter Bill Clintons besøg i 97 skåret helt ind til benet i de kommunale pasningstilbud, i stedet for modtog politiet et rundhåndet beløb...?
Motorvejs- og brobygning med intens opbakning til biltrafikken, hvorimod cyklister og brugere af offentlige transportmidler har fået endnu sværere vilkår. Det er en hån mod alle, der færdes uden bil. Hvorfor. . .? På hospitalerne.(De offentlige) mærkes nedskæringerne på en bizar måde: Bloddonerne bliver lukket ind på to hverdage, hvor travlheden begynder at overtage det hyggelige. Samtidig er der ikke længere mulighed for at få et glas rødvin efter tapning.
Hvordan må det så være som patient ...? Statsministerens angst for at møde Dailai Lama på Christiansborg ...? Hvorfor er der ventelister på tidssvarende
daginstitutioner til mentalt handicappede børn ...? Hvorfor er et parti som socialdemokratiet pludseligt blevet xenofobisk ...?
»Kun at se fremad«, som visse af politikerne siger, den er uholdbar. Den, der ikke ser historien som en levende faktor for nutiden, er slet ikke klædt på til at sidde på en ministertaburet. (Fork. af red.)

Eva Kjeldsen
Hørdumsgade 53
Kbh. SV.

Nyrup, vær nu en god taber!
30. SEPT. – Vores nej til euroen er et nej til mere union. Forstår du det ikke? Vi vil ikke længere med på vognen mod Europas Forenede Stater. Du begynder allerede at tolke vores nej helt forkert. Du taler om, at vores nej var et signal om, at vi skal finde en »arbejdsdeling mellem EU og Danmark.« Nej, nej og atter nej. Resultatet den 28. september var et signal om, at festen er slut. Det var også et signal om, at du ikke kan skrive under på en traktat på topmødet i Nice, hvor der er lagt op til afskaffelse af vetoretten på socialpolitik – altså endnu mere union.
Hvad bilder du dig egentlig ind Poul?

Anders Fenger
Roukær Alle 80, st tv.
8270 Højbjerg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her