Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

25. oktober 2000


Frygt
Stenkastere og flagbrændere midt i København. Brægende præster der forstyrrer fru Jensens middagssøvn fra en moske, som endnu ikke er bygget. Undertrykte kvinder med slør i Netto og Magasin. Halal-kød der forpester daginstitutionerne. Ustyrlig kriminalitet på gågader begået af andengenerationsindvandrere. Den hellige krig, som snart er over os.
Og Wilson Kipketer, som gud hjælpe mig kun vandt sølv i Sidney.
Rødgrød med fløde! Siger jeg det nu rigtigt?

Danilo Osorio-Brito stud.med.

Voldtægt
22. OKT. – Fire 13-15-årige drenge med udenlandsk baggrund voldtager en kvinde på et offentligt toilet i København. Til politiet fortæller de ifølge formiddagspressen, at de er bedøvende ligeglade med konsekvenserne af deres forbrydelse, da de er for unge til at blive straffet.
Pia Kjærsgaard konkurrerer allerede med medlemmer af Konservativt Folkeparti om, hvem der kan foreslå den mest radikale sænkning af den kriminelle lavalder: 13 år .... eller måske hellere 12? Karen Jespersens forslag om at anbringe kriminelle udlændinge på en øde ø er allerede så gammelt, at ingen kunne drømme om at kæde det sammen med den aktuelle sag.
Og imens diskuterer socialforskerne ivrigt, hvordan det dog kan gå til, at disse børn og unge ikke har lært at indordene sig under normerne i ’vores’ samfund!
Det rejser følgende spørgsmål:
Siden hvornår skulle det egentlig være blevet så fremmed for den danske kultur at optræde hensynsløst over for sine medmennesker, så længe loven ikke straffer en for det?
Og er folk som Kjærsgaard, Jespersen og Rønn Hornbech virkelig de bedst egnede til at lære indvandrerdrenge at vise respekt for danske kvinder?

Dann Simonsen
Smallegade 36 A, 2000 F

Folkets styrke min svaghed
23. OKT. – Ikke blot Marianne Jelved, men også Poul Nyrup søger trøst hos kollegerne i EU, som forstår ham bedre, end flertallet af danskerne gør. Han »gjorde jo, hvad han kunne«, så det er ikke ham, men disse specielle danskere, der er noget i vejen med.
Hvortil dette hykleri? Når Nyrup står hos vennerne beskæmmet med bøjet hovede ved han, at de ved, at han ved, at det ikke blot er blandt danskerne, der er stor modstand mod euro’en. Den er endda i flere af de andre lande større end i Danmark.
Hvorfor løfter Nyrup ikke hovedet, ser sine kolleger direkte i øjnene og siger ligeud: »Kære venner, I og vi har samme problem. Lad os snakke om, hvordan vi løser det. Hvordan får vi vores politik til at stemme overens med det, vore befolkninger vil. Lad os spørge dem selv, ikke bare i Danmark, men i hele EU«.
Se, så ville Nyrup fremstå som et ærligt menneske. De andre vil nok blive gale, men snart vil mange takke ham, fordi han i fuld offentlighed river masken fra deres ansigter – og han kunne få den indflydelse, han angler efter. Den får han ikke ved at deltage i det komediespil, der foregår i Bruxelles, Biarritz og Nice.

Aase Bak-Nielsen
Skalvej 14, 9240 Nibe

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu