Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

8. november 2000


Biler uden grænser
*Biler uden grænser hedder årets biludstilling i Bella Center i København den 9.-19. november.
I tog og busser hænger i disse dage reklamer for arrangementet, og lige under overskriften finder man følgende to linier efter hinanden: ’Så velkommen til fantastiske biloplevelser i Bella Center. Tag de offentlige transportmidler og undgå parkeringskø.’
Jeg synes ligesom, man er kommet til at sige noget der.

Bo Jensen
Buskager 3
Vanløse

Færøerne og Danmark
31. OKT. – Færøerne og Danmark er to selvstændige nationer i det danske kongerige. Det er op til Færøerne om de vil være uafhængige af Danmark.
Det er unfair af den danske regering og flertal af borgerlige partier, at true med at aftrappe bloktilskuddene over kun fire år.
Der er næsten lige mange færinger og danske landbrugsbedrifter, der samlet modtager et større tilskud end Færøerne. Ingen forestiller sig at dette tilskud kan nedtrappes på under en 10-års periode.
Ingen forestiller sig vel heller, at færinger skal behandles dårligere end danske landmænd.
Derfor bør regeringen naturligvis også imødekomme færingernes ønske om en længere afviklingsperiode.

Søren Sylvest Nilausen
Grønbjergvej 35
6971 Spjald

Præster iført bibelcitater
31. OKT. – Hermed sender jeg en tilslutning til Johan Gardes anmeldelse af Munk den 24. oktober, med en opfordring til at holde fast i historien, når forfattere begynder at digte over gårsdagens begivenheder, lige fra Kaj Munk og Harald Bergstedt, Thorkild Hansen og Leif Davidsen til Per Stig Møller.
Tage Voss var for nogle måneder siden så bidsk imod Munk, at fire lollandske præster straks for ud iført bibelcitater og korstogsfanfarer, som om de skulle bekræfte forfatterens påstand.
Men i sådanne sammenhænge kan man endnu understrege, at kampen for forsoning først begyndte med nazismens udelukkelse, og modsige en for-ståelse for, at tyskerne og især deres håndlangere jog os fra hus og hjem, eller en antydning af, at det var en myte, at de stræbte os efter livet.
Myten og forståelsen kan måske bero på, at alle følelser og hændelser druknede i den store, stolte fædrelandskærlighed under betegnelsen demokrati og »vi er alle mennesker«, og et eksempel på, hvor langt vi befinder os fra besættelsens vilkår, gav politikerne os under ØMU-afstemningen: De højrenationale udtalelser i Østrig var og er ikke til at tage fejl af, men at Danmark skulle deltage i en fælles afvisning var tåbeligt, nærved latterligt, for en sådan fordømmelse af nazistvenlige holdninger ville åbenbart give flere nej-sigere!

Per Diepgen
Halskovvej 16, Horbelev

Misvisende billedvalg
1. NOV. – Til Christian Friis Bach’s kronik ’Hver bosættelse en slagmark’ den 30. oktober har Information valgt et billede som jeg er skuffet over. Det viser tre palæstinensere og fire Kalasnikov’s og harmonerer ikke med kronikkens indhold. Billedet er meget iøjnefaldende og burde ikke være bragt som illustration til en tekst, som det direkte modsiger.

Katja Klerk
Søllerød Park 5/16
2840 Holte

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu