Læsetid: 1 min.

LÆSERDEBAT

3. november 2000


Viljesløse ofre
26. OKT. – Det måtte jo komme: Læserbrevet om de stakkels, stakkels voldtægtsforbrydere og det onde, onde samfund.
Det stod i Information den 26. oktober og var skrevet af Eva Kjeldsen.
Og jovist, hun har da ret: Det er frygteligt, at børn kan begå så grove forbrydelser. Der bør sættes ind med kvalificeret hjælp – især for ofrenes skyld!
Spørgsmålet er bare, hvad det er, de har brug for. Tirader om pengenes magt og uskylden som barnets lysende ret? Sætningskonstruktioner så bævende og sødladne som min barndoms prinsessebuddinger?
De børn har pådraget sig en forfærdelig skyld – som ikke uden videre kan væltes over på samfundet. Alle mennesker, også små sigøjnerdrenge, har et ansvar for deres egne handlinger. Det er er mangel på respekt at ville tage det fra dem. At gøre dem til viljesløse ofre for ydre, onde magter. Som om de ikke ejede evnen til at skelne og vælge mellem godt og ondt. Som om de ikke var mennesker.

Inger Holst
Hasle Centervej 171
8210 Århus V

Læg mærke til Congo
26. OKT. – Information, som dækker så godt når det gælder u-lande, bør lægge mærke til Congo – gøre noget for at rette verdens øjne mod dette, det mest ulykkelige land i Afrika i dag. Af Øjvind Kyrøs kronik i Aktuelt den 21. oktober, fremgår det at landet er aldeles prisgivet dersom verdens øjne – og verdens hjælpsomhed – ikke bliver rettet mod det hungrende land. Øjvind Kyrø har lige været dernede og giver et rystende billede af et mægtigt land som ikke har Verdens interesse, som mangler CNN-interesse, og som er ved at dø af sult – aldeles uden, og aldeles afhængigt af, verdens hjælp. På trods af dette er landets indbyggere optimistiske, glædesfyldt troende på mulighederne, men enhver vestlig iagttager ser indbyggernes ubønhørlige død i øjnene. Hjælp dem! Information har muligheden for at råbe op, gør det!

Erik Gudmand-Høyer
Rylelunden 2A,
Fårevejle

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu