Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
24. november 2000


Hvem rådgiver kulturministeren?
21. NOV. – Det udkast til en ny bekendtgørelse for Charlottenborgs Udstillingsbygning, som kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har udsendt, er et så eklatant ministerielt og politisk indgreb i den kunstfaglige handlefrihed, at man undres.
Er ministeren egenrådig? Har ministeren ukyndige og/eller inhabile rådgivere, som plejer særinteresser?
Vi vil nu få Danmarks første ’Statskunstnersammenslutninger’. Fem sammenslutninger, eller et lille mindretal af danske kunstnere vil årligt blive sikret statens fornemste og mest avancerede udstillingsfaciliteter, i sæsonens bedste periode, til faste udstillingstider, og med fortrinsret fremfor alle andre kunstnere, fremfor alle andre dispositioner. Er det rimeligt? Er det professionelt? Er det i kunstens interesse?

Kirsten Lockenwitz
Kildevældsgade 7, 2100 Ø

Usmagelige smagsdommere
16. NOV. – I anledning af Martin Rossens indlæg den 14. november:
Du gør dig til smagsdommer over andres meninger – jeg har erfaret, at det tilsyneladende er en mangel på demokratisk for-ståelse, der muligt har at gøre med dit studie, idet endnu en stud. scient. pol. umiddelbart efter den afholdte folkeafstemning, ligeledes besværede sig over debatniveauet, herunder også i relation til statsministeren.
Det kunne tyde på, at der er et demokratisk underskud i jeres studie, idet I tilsyneladende begge overser det faktum, at pressen er ’den fjerde statsmagt’ og jo bredere en debat der er, og jo flere synspunkter der fremlægges – også eller måske især synspunkter man ikke er enig i, desto bredere grundlag har man for at orientere sig i dagens samfund. Du skal vide, at det kan være særdeles svært at komme igennem til debatredaktionerne og få et indlæg optaget – især hvis avisen er af højreorienteret observans, som f.eks. Jyllands-Posten. I stedet for at pukke på ’den mindst ringe’ med dine studentikose betragtninger, burde du måske glæde dig over, at der stadig findes en fri og uafhængig presse, der også afspejler meninger, som redaktionen måske ikke er enig i – men som man ikke finder anledning til at undertrykke, fordi de i nogens øjne ikke er tilstrækkeligt ’elitære’.

Niels Mosbak
Gl. Vejlevej 34, Daugård

Udhængt
20. NOV. – Kære Information, det er grimt af jer at hænge professor Stig Jørgensen så grimt ud i vinden (20. nov.). Skriv ham sønder og sammen i stedet for.

Henrik Ljungberg
Birkhøjterr. 432D,
3520 Farum

Israels Plads
21: NOV. – Kan vi i det mindste ikke give Palæstina en plads i København? Samt plads i et indvandrermuseum, nu det dansk-jødiske museum er en realitet?
Og tør man spørge regeringen om danske våbenfabrikker, herunder den elektroniske våbenindustri, sælger til Israel?

Bent Jørgensen
4792 Askeby, Møn

Fodfejl hos politiet
Efter det er kommet for en dag, at de gode strømere på Station 1 i København bruger steroider for at klare deres muskel-svind, har man besluttet, at karlene skal forflyttes. Det er det da for dumt at sprede junken til andre kvarterer. Lad dog d’herrer blive – så vi ved, hvor varerne er!

Birk Keller,
Wesselsgade 10,
Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her