Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
9. december 2000


Den rigtige vinder
4. DEC. – Det amerikanske demokratiske valg kan først være overstået når samtlige stemmer der er afgivet, er talt med. Også dem der havnet i Danmark i brevforsendelse til ægtepar. Som vist i TV-avisen i Danmark.

Mette Siri
Møllevænget 6A.1., Sindal

Speed op og brems
5. DEC. – Per S. Knudsen, formand for Frederiksborg Amts Teknik og Miljøudvalg, vil i sit læserbrev den 1. december tage hensyn til naturen og miljøet, samt løse fartovertrædelser. Det lyder fornuftigt. Hvordan skal det så ske? Per S. Knudsen vil bygge en motorvej Ballerup-Frederikssund og udbygge vejnettet i hele amtet. En motorvej vil øge trafikken og dermed skabe mere luft- og støjforurening; en motorvej kan høres i en afstand af 2-3 km. En ny motorvej vil forurene områder, der før havde meget ringe trafik, samtidig med at den eksisterende vej bevares. Problemerne med fartgrænserne løses ikke med en motorvej, da forholdene nu lokker til endnu højere hastigheder.
En udbygning af vejnettet vil uundgåeligt skabe mere luft- og støjforurening i hele amtet, så det bliver stadigt sværere at finde et fredfyldt naturområde. Jvf. forlængelsen af Farum-motorvejen til Helsinge, der i væsentlig grad har forringet naturoplevelsen ved Solbjerg Engsø, et naturområde amtet få år tidligere havde etableret. Alle vejplaner bør vise støjzoner langs vejene, så borgerne kan se hvor store landområder der berøres. Desuden bør amtet overveje at afvikle overflødige veje, når der bygges nye og gennemtænkte veje.

Christian M. Glahder
Kuhlausgade 7, København Ø

Forkerte meninger
5. DEC. – Der var engang da de radikale kunne vække fourore og forargelse. Det var forkerte, meget politisk ukorrekte standpunkter, de gav udtryk for, når de skabte debat, ballade og forandringer i det danske samfund. Det er længe siden. I dag er radikale – og kulturradikale – meninger blevet så rigtige, at de ikke engang kan diskuteres. Det er selvfølgelig en velsignelse at føle, at man altid har ret i alting – men meget liv og bevægelse er der ikke i det. Og store forandringer fører det ikke med sig. Der var åbenbart brug for påvirkning udefra – igen. Naser Khader gør i hvert fald nøjagtigt, hvad de gamle gjorde: Han taler om de unævneligste ting, han skaber fourore, forargelse og forandring. Det er ægte radikal ånd. Det har vi savnet længe.

Inger Holst
Hasle Centervej 171, Århus V

Fremragende dækning af valget
7. DEC. - Martin Burcharth’s dækning af USA valget før.- under og navnlig efter er af meget høj klasse. Familien havde på forhånd dækket sig ind med armerikanske og britiske tidsskrifter, men Martin Burcharths artikler er de bedste. Danmarks dyreste dagblad er igen pengene værd. Måske skulle Information overveje at udgive dem samlet som bog – 20 januar 2001 – når den nye præsident indsættes. Især hvis det skete på engelsk kunne det godt gå hen og blive en bestseller!

Stig Elliot Nyegaard
Fagerdalen 16, Vedbæk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her