Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
20. januar 2001


En på Joschka’en
Udenrigsminister Joschka Fischer har i retssalen i Frankfurt, i Forbundsdagen i Berlin og i verdenspressen proklameret, at han alle dage har været modstander af væbnet kamp og terrorisme.
Mon vi så kan glemme at netop han førte Tyskland ud i krig for knap to år siden: Sammen med sine NATO-allierede afslørede han sig på Balkan som væbnet terrorist med død, lemlæstelse, smerte og ondskab til følge. At krigen mod Serbien blev omdøbt til ’luftkampagne’ ændrer ikke ved det folkeretlige forhold, at det var krig og væbnet terrorisme.

Mikael Witte
Gl. Stillingvej 460
Harlev J

Farlige politikere
16. JAN. – Atomer kan være en god tjener, men kun når de holdes i en meget kort snor. Det gør man på sygehusene. I a-kraftværkerne har man prøvet at tæmme dem, men de slipper af og til løs, og så er de en ond herre, for radioaktiv stråling er den kraftigste kræftfremkaldende faktor, der kendes.
Rundt om alle atomkraftværker findes øget forekomst af leukæmi; I EU er der planer om 85 atomkraftværker til i Europa. Affaldet kan så måske genbruges i hverdagsting, og så får vi alle sammen en del af strålerne. I Danmark har vi endnu gode love til at passe på det, men, nu har vi jo snart ingen grænse mere. Og så, er der jo så de radioaktive utæmmede og helt vilde uran DU-atomer, der er smidt masser af i Irak, Bosnien og Kosova, som medfører en epidemi af kræft og vanskabte børn – et djævelsk våben foruden klyngebomberne, der ofte rammer børn. Vil de uansvarlige politikere betale erstatning. De var advaret. Det kaldtes en »humanitær« aktion. Deres troværdighed er nede på -273°. Skal folkene bare leve og dø med det? Det er de nye »menneskerettigheder« :
Et tredobbelt totalt ukontrolleret blindt Full-Scale eksperiment med menneskeheden.

Jens Topsøe-Jensen
Skulderløse Enghave 5
4690 Haslev

Glemte vist noget
16. JAN. – Hans Peter Larsen, chef for Radio Klassisk, glemte vist noget i sit svar til Karen Sybergs efter min mening beret-
tigede kritik af programændringen kl. 8-9 i P 1, som går ud på at erstatte skøn musik med »begavet« snak i denne morgenstund. »Man« vil fortsat kunne høre de udmærkede musikprogramværter fra 8.10 til 9, nemlig på DR-Klassisk, argumenterer han. Kan »man« det? Avisens programoversigt fortæller noget andet, nemlig at DR P2 først sender fra kl. 18.50. Det øvrige klassiske program er forbeholdt dem, der enten har kabel- eller parabolforbindelse; er altså ikke tilgængelig for »man«, dvs. almindelige licensbetalere uden nævnte tilslutninger (som jo koster ekstra!), ikke tilgængelig for alle dem, som bare hører på en transistorradio. – Den »lille« forskel, som H.P. Larsen elegant ser bort fra, sætter den uretfærdighed på ny i relief, at »man« betaler for en vare, »man« ikke får! Programændringerne har, hvis de har været gennemtænkt og fulgt H.P. Larsens argumentation, ladet hånt om nævnte forskel! Karen Syberg har ret!

Karlheinz Löhrer
Hvalsøvej 4,
2700 Brønshøj

En billet for en parkeringsplads
17. JAN. – I sin uforståelige vrede over, at der ikke er P-pladser til de ’fine’ aktører på Nørrebros Teater, når der øves, har direktøren Leon Feder stoppet for fribilletterne til Borgerrepræsentationens medlemmer, fordi de er ansvarlige for den ny P-ordning! Hvad pokker er meningen? Kan de ikke som os andre tage bus, cykle eller gå for at blive sundere? Og hvorfor skal der gives fribillettter fra et teater, der er finansieret over skatten? Det er jo det rene teater!

Birk Keller
Wesselsgade 10
2200 Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her