Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
10. januar 2001


Diesel til tiden
3. JAN. – DSB investerer et mil-liardbeløb i nye dieseldrevne togsæt. Nyt materiel på skinnerne er hårdt tiltrængt. Men hvorfor kun diesel? For det kommer jo til at betyde, at der næsten kun kommer til at køre dieseldrevne tog under køreledningerne på den del af jernbanenettet, som er elektrificeret. Det er ensbetydende med en meget dårlig udnyttelse af kapaciteten på disse strækninger energimæssigt. Hertil kommer, at el-tog har flere plusser i miljøregnskabet end dieseltogene og desuden accellerer hurtigere. SF har været i et forlig med regeringspartierne om DSB’s planer og investeringer i de nærmeste år. Er det rigtigt, at man fra SF’s side er modstander af elektriske tog i Danmark?

Leif Kajberg
Klirevænget 31
2880 Bagsværd

68’er begrebsmøllen
6. JAN. – Folkeskolelærer Robert Refbys (RR) reaktion ’Host fra højre’ den 6. januar på mit indlæg ’Elsk dig selv’ den 2. januar er en slående demonstration af, at ikke blot værdirelativisme og postmodernisme, men også blomsterbørnenes rablende 68’er-begrebsmølle har subskribenter den dag i dag.
»... Kravet om at elske lød jo snarere således, ’du skal elske dig selv, – kollektivt sammen med alle os andre, forpligtende og sjovt’«, skriver Robert Refby. Måske, men den mentale virkelighed bagved var det narcissistiske Du skal elske dig selv og bruge de andre!
Den selvbedrageriske narcissisme er vokset voldsomt siden 68 og har haft mange tragiske følger. Senest da ni unge mænd blev kvalt i mudderet på Roskilde Festivalen. Hvor de dog havde det sjovt, og hvor de dog elskede hinanden den nat på marken ved Roskilde.
Robert Refby tager slet ikke stilling til Stine Aksnes (’De uduelige unger’ den 23. december) og mange, mange andre pædagogers, læreres og forældres bekymring over udviklingen i skolen. Vinder-taber-polariseringen af børnene er i voldsom vækst, og produktionen af funktionelle analfabeter ligeledes.
At en folkeskolelærer år 2001 mener at kunne basere sin argumentation på blomsterbørnenes narcissistiske og ansvarsforflygtigende verdensbillede må vel kunne karakteriseres som en slags funktionel analfabetisme. Der eksisterer jo en omfattende litteratur om udviklingen i de vesteuropæiske samfund efter 68, en litteratur, som Robert Refby åbenbart ikke har formået at sætte sig ind i.

Tommy Bergstein
Mørupsvej 9, Odder

Pontifex Rasmussen
6. JAN. - Hvad blev der egentlig af statsministerens løfte fra den 28. sept. 2000 om at bygge bro mellem nej- og ja-siden i folket?
Pontifex er latin og kan tolkes på to måder. Dels som brobygger, dels som den, der gør ofre.
Hvad vil statsministeren ofre for via en brobygning at få et helt folk bag sig med den styrke, det giver internationalt?

Geo Horn
Teglværksvej 10
9362 Gandrup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her