Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
31. marts 2001


Anmeldt
28. MAR. – Information har sat tidligere overvismand Christen Sørensen til at anmelde antologien Kritik af den økonomiske fornuft (den 27. marts). Resultatet er blevet meget lidt boganmeldelse og betydeligt mere belæring om, hvad moderne økonomiteori i virkeligheden går ud på. Anmelderen har dog ikke fundet plads til den oplysning, at både den nuværende og en tidligere økonomisk overvismand samt en professor i samfunds-økonomi er blandt forfatterne, og det ville dog stille ’uvidenheden’ i et lidt andet lys.
Bogens økonomer har evnet at hæve sig over faglige små-
uenigheder og nå frem til de grundtræk, der kan og bør dis-kuteres – også af andre end fag-økonomer. De andre bidragsydere er jo nemlig teologer, idehistorikere og politologer, der anlægger en række forskellige perspektiver på den økonomiske verdensforståelse, hvad der heller ikke fremgår. Havde læseren fået disse informationer om bogens projekt, der vel hører hjemme i enhver ordentlig anmeldelse, havde det været muligt selv at danne sig et indtryk. Måske havde anmeldelsen så slet ikke tjent til at påvise forfatternes manglende indsigt i økonomisk teori. Nærmere ville anmeldelsen – ufrivilligt – fremstå som et eksempel på, at der inden for den økonomiske videnskab stadig findes sorte huller uden rimelig grad af videnskabsteoretisk, moralfilosofisk og politisk refleksion.

Carsten Fenger-Grøn og Jens Erik Kristensen
antologiredaktører

Israel harmer ved sin adfærd
28. MAR. – Udenrigsminister Mogens Lykketofts kritik af Israels stadigt større bosættelser i de besatte områder har fået Israels regering til at reagere. Man undrer sig blandt andet over, at Danmark som et venligtsindet land kan have en udenrigsminister, der nævner muligheden af at presse Israel på aftalerne med EU.
Det er nok på tide, at Israel indser, at også venligtsindede har grænser for, hvad de ønsker at være venlige over for. Israelere har ikke mere ret til at leve i et sikkert land end palæstinensere har.
Den danske udenrigminister har min fulde opbakning til at arbejde for, at Israel overholder menneskerettigheder, sådan som vi ønsker at alle andre gør det.

Hanne Jakobsen
medlem af Det Radikale
Venstres hovedbestyrelse
Fyrrebakken 2, Morud

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her