Læsetid: 1 min.

Dobbeltmoral

Flotte erklæringer om klodens tilstand skaffer ikke MF’eren stemmer – det gør det at gå i brechen for kredsens interesser, uanset hvor miljøtruende det er
Debat
2. april 2001

Miljø
Omklamringen af ATTAC er godt i gang og Socialdemokratiet, der har brug for en sag med folkelig appeal, op til efterårets og vinterens kommune-, amtsråds- og folketingsvalg, fører an.
Både Nyrup og Lykketoft har allerede udtrykt en »vis« forståelse for ATTAC’s synspunkter.
Den 26. marts følger Niels Bloch Jespersen, MF, trop og erklærer »at der især skal sættes ind mod den stadig stigende økonomiske skævhed mellem Nord og Syd... at ATTAC’s krav om skat på finansielle ydelser, der kan bidrage til at udligne vilkårene mellem de rige og fattige lande... skal realiseres for at give politikerne mulighed for at regulere globaliseringen og dens konsekvenser for omverdenen«.
Ja, selvfølgelig! Se nu blot at komme i gang, I har jo haft magten siden 1993, flertallet er der jo, så hvad holder jer tilbage? Det gør såmænd hensynet til den daglige politik og til valgkredsen. Her er flotte erklæringer om klodens tilstand, ikke det, der skaffer stemmer. Det gør derimod den MF’er, der går i brechen for kredsens interesser, uanset hvor meget disse så end er på kant med al snak om bæredygtighed, og uanset om lokale hensyn er med til at opretholde nationale og regionale skævheder.
Bloch Jespersen er valgt i Frederiksborg amt. Her udfolder han og andre »sosser«, store anstrengelser for at få staten til at anlægge motorvej til Frederikssund, tunnel under Roskilde fjord, udvidelse af Helsingør-motorvejen, Ydre Ringvej (B5) plus det løse. Kravet om at staten skal betale for de tvivlsomme projekter er endda så stor, at
Bloch Jespersen, er parat til at ofre ét af sit partis mærkesager – den solidariske kommunale udligningsordning, hvor bl.a. det rige Nordsjælland understøtter mindre vel-stående kommuner på Bornholm og Lolland. »Vi kan ikke blive ved med at sende penge til ’Det skæve Danmark’, hvis vi samtidig selv skal finansiere de store vejanlæg« (Frederiksborg Amts Avis 27. jan).
Solidaritet? Og med hvem?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her